Musetelul. Desi nu este implicat in mod direct in tratarea durerilor de cap, musetelul este un remediu excelent pentru a reduce nivelul stresului, al tensiunii si al oboselii, principalii factori care declanseaza migrenele. De asemenea, daca durerea de cap nu este prea suparatoare si, prin urmare, nu vrei sa apelezi la plantele cu efect antalgic puternic, poti bea un ceai de musetel preparat din 40 g de planta uscata la un litru de apa fierbinte. Lasa amestecul la infuzat o ora si bea maximum trei cani in 24 de ore.
Menta. Aceasta planta are efect calmant in special in cazul durerilor de cap cauzate de infectia sinusurilor. Un alt avantaj al acestei plante este ca reduce simptomele care insotesc migrena: greata, sensibilitate la lumina etc. Poti face un ceai de menta dintr-o lingurita de planta la o cana cu apa sau, la fel de bine, poti pune cateva picaturi de ulei esential de menta amestecate cu ulei de masline pe mijlocul fruntii. De asemenea, specialistii recomanda inhalatiile cu menta: se pun trei-patru linguri de planta la un litru de apa, se fierb si se fac inhalatii, maximum cinci minute.
Citeşte şi O primă genă implicată în declanşarea migrenelor, identificată de cercetători
Salcia. Decoctul din scoarta de salcie este cel mai eficient remediu impotriva durerilor puternice de cap. De fapt, daca bei o cana cu decoct, migrena dispare in cel mult o jumatate de ora, sustin specialistii. Explicatia este ca scoarta de salcie contine salicina, substanta cu efect analgezic, care sta la baza aspirinei. Cu toate acestea, salcia este lipsita de efectele adverse ale aspirinei. Prepara decoctul dintr-o lingura de scoarta macinata si 250 ml de apa. Pune la fiert ceaiul timp de 10 minute si strecoara. Poti bea pana la doua-trei cani cu decoct intr-o zi.
Continuarea pe Lyla.ro.