Cei mai mulți angajați se plâng că se simt obosiți după un concediu scurt, de cel mult 10 zile. Însă, puțini știu că printr-o planificare atentă, pot beneficia de mai multe zile de relaxare. Acum, pe măsură ce noul an se apropie, angajații își pot organiza concediul pentru 2025.
Atunci când românii își planifică vacanța trebuie să țină cont de perioadele ploioase și mohorâte, în funcție de destinația pe care o aleg. Astfel, vor reuși să evite neplăcerile și să își rezerve zilele libere din timp, evitând să aibă concediul luat în același timp cu alți colegi.
Citește și: Categoria de români care va avea parte de încă un concediu. Legea urmează să intre în vigoare
Finalul anului 2024 reprezintă momentul perfect pentru a planifica zilele de concediu pentru 2025. Cei mai mulți angajați români optează pentru vacanțe în perioadele însorite, evitând concediile în perioadele friguroase sau ploioase. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, oamenii se întorc obosiți din vacanțe, pentru că își iau concedii scurte și nu se gândesc că pot avea parte de o vacanță mai lungă, de aproximativ 20 de zile.
Spre exemplu, de Paște, cei mai mulți angajați au liber de Vinerea Mare, pe 18 aprilie, în prima zi de Paște, dar și în a doua. Românii care își rezerva patru zile de concediu înainte, pe datele de 14, 15, 16 și 17 aprilie, adăugând și weekend-ul dinainte, de 12-13 aprilie, dar și cel de după, din perioada 22-25 aprilie, la care se adaugă și weekend-ul următor, 26-27 aprilie, vor beneficia de 16 zile consecutive de vacanță, folosind doar opt zile de concediu, în perioada 12-27 aprilie.
Mai mult, cei care mai adaugă încă trei zile de concediu în perioada 28-30 aprilie, au șanse să beneficieze de încă șapte zile de vacanță, ținând cont de faptul că 1 Mai este zi liberă, iar 2 mai va fi tot liberă pentru bugetari, fiind într-o zi de vineri. Ulterior, urmează un alt final de săptămână, cel de pe 3-4 mai. Astfel, de la 11 zile de concediu de odihnă se poate ajunge la 23 de zile consecutive, timp în care doritorii pot avea parte de o vacanță lungă.
În același timp, cei care iubesc iarna se pot gândi la un concediu în perioada Crăciunului și a Revelionului din 2025-2026. Unii angajați pot beneficia de 23 de zile consecutive de vacanță din weekend-ul premergător Crăciunului, din perioada 21-21 decembrie 2025 și până după Bobotează. Asta, dacă își rezervă concediul de odihnă pentru zilele de 22, 23, 24 decembrie, 29, 30, 31 decembrie, dar și 8 și 9 ianuarie 2026.
Citește și: Concediu 2024: Când şi cum se recuperează zilele libere neefectuate în acest an. Zile libere 2025