Cum poți câștiga bani din Instagram. Se plătește sau nu în funcție de vizualizări?

Cum poți câștiga bani din Instagram. Din păcate, această platformă nu plătește creatorii așa cum face YouTube, dar există alte moduri în care poți începe să monetizezi ceea ce faci, primul pas este să ajungi la 10.000 de urmăritori, pentru că se deblochează câteva funcții când ajungi la această cifră de urmărire.
Alina Costache
08 iul. 2024, 20:11
Cum poți câștiga bani din Instagram. Se plătește sau nu în funcție de vizualizări?
Cum poți câștiga bani din Instagram

Cum poți câștiga bani din Instagram. Trebuie să știi că poți monetiza orice vrei, dar nu vei fi plătit direct de Instagram. În schimb, poți folosi platforma pentru a vinde un serviciu sau un produs. Dacă nu direct de la Instagram, atunci de la alții.

Citește și: Cele mai instagramabile locuri din București. Imposibil să nu îți faci o poză dacă ajungi acolo

Cum poți câștiga bani din Instagram

1. Prin postări sponsorizate

Postările sponsorizate sunt de toate tipurile, pe orice domeniu, și vizează influencerii mari. Vei fi plătit pentru urmăritori și pentru engagement. Deci numărul mare de urmăritori nu este suficient ca să convingă brandurile să investească pe profilul tău dacă între tine și ei nu există o comunicare activă, de ambele părți.

Dacă ai cifrele corecte pentru postări sponsorizate, poți: să mergi tu spre potențialii sponsori (ia legătura cu ei prin mail sau mesaj direct către contul de Instagram al brandului); să te înscrii-vă la Shoutcart sau Shoutify; să vinzi postări.

Cel mai probabil vei primi rapid un răspuns dacă brandul este sau nu interesat să cumpere o postare sponsorizată în pagina ta de Social media.

Dacă ai mai puțin de 10.000 de urmăritori, vei câștiga între 10 USD și 100 USD pe postare, conform Viralift. Dacă postările sunt de peste 1.000 de vizualizări și ai între 10.000 și 50.000 de urmăritori, poți ajunge până la 500 USD per postare.

Vânzarea de postări sponsorizate se bazează pe faptul că ai un număr important de urmăritori și ești o voce relevantă pe domeniul tău, pe care oamenii o ascultă online.

2. Prin marketing afiliat

Poți adăuga un link de afiliat în bio sau poți promova un produs sau serviciu. Conceptul este simplu: te înscrii pentru a fi afiliat, apoi promovezi produsul către urmăritorii tăi, urmăritorii cumpără produsul folosind link-ul tău și tu câștigi un comision la vânzare, direct de la brand.

Majoritatea mărcilor mari au programe de afiliere. Te poți înscrie în rețele precum CJ.com, Shareasale, Awin sau Amazon. Plasezi linkul către ofertă în profilul tău și direcționezi urmăritorii sau persoanele care văd conținutul să facă clic pe link.

Poți face și un marketing suplimentar, care te ajută în final tot pe tine: creezi un cod de reducere cu brandul și apoi promovezi acel cod în Stories. Sau poți crea conținut în jurul ofertei de afiliat pentru a crește vânzările. Poți încerca un demo sau o recenzie a produsului pentru a convinge urmăritorii să-l cumpere.

3. Prin vânzarea propriilor produse

Îți cunoști publicul și știi ce nișă, produs sau serviciu își dorește. De la cursuri digitale la programe de training, poți vinde cunoștințele tale direct. Sau poți lua în considerare vânzarea de produse a altui brand. O mulțime de companii îți permit să vinzi produsele lor, de exemplu cosmetice sau haine, trebuie doar să iei legătura cu brandul respectiv.

4. Dacă ești ambasador al mărcii

Programele de brand ambasador le oferă influencerilor oportunitatea de a promova și reprezenta un brand. Unele programe plătesc pe oră sau cu un salariu stabilit, în timp ce altele vor plăti efectiv în funcție de performanța promoției în ceea ce privește vânzările. Se mai pot câștiga comisioane sau chiar beneficii non-monetare în schimbul promovării brandului.

Munca de ambasador funcționează similar postărilor sponsorizate: brandul plătește o sumă stabilită de bani per postare sau pentru un număr stabilit de postări.

5. Prin ecusoanele live

Atunci când intri live, spectatorii pot cumpăra ecusoane pentru a te susține, în timp ce tu câștigi bani din conținutul pe care îl creezi deja. Când spectatorii cumpără ecusoane, lângă numele acestora vei vedea o inimă sau mai multe. De asemenea, poți vedea numărul total de ecusoane cumpărate și câștigurile totale, precum și progresul înregistrat. Valoarea unui ecuson este mică, dar dacă intri des live poți monetiza cu ușurință acest tip de conținut – chiar și când ai doar 1.000 de vizualizări.

6. Dacă aduci trafic către propriul site sau canal YouTube

Dacă ai un număr mare de urmăritori pe Instagram, îi poți redirecționa către site-uri și canale pe care le deții. De exemplu, către un magazin de comerț electronic, către un blog în care îți vinzi propriile produse și câștigi bani din reclame, către canalul tău YouTube, unde câștigi bani din reclame, sponsorizări și vânzări de produse, către site-uri precum Substack, unde oamenii se pot înscrie pentru un abonament lunar pentru a vă citi buletinul informativ.

Spynews
Antonia și Cristian Marinescu de la Mireasa, sezonul 9, au aniversat trei luni de relație. Tânăra, mesaj emoționant pentru iubitul ei din afara competiției / FOTO
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Ce salariu primește un salvamar pe litoralul românesc. Suma pentru care își riscă viața este una mică
Capital.ro
Alertă pentru românii care locuiesc la bloc. VOR PLĂTI. Se întâmplă chiar în 2024
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Pensii mai mari pentru acești români! Anunțul făcut de ministrul Muncii
Adevarul
Scandalul OUG 84. Guvernul face un pas înapoi în privința testelor antidrog. Reacția polițiștilor și a medicilor
Spynews
Știrile Antena Stars. Alina Eremia, incident neașteptat pe scena de la Neversea. Ce a pățit artista când se afla în fața publicului: „Simțeam adrenalina” / VIDEO
Spynews
Mira și Levi Elekes, vacanță de lux în Santorini! Cum arată locul fabulos în care s-au cazat: ”E ireal de frumos” / VIDEO
Evz.ro
Vestea serii despre Florin Piersic. Îți dau lacrimile
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
wowbiz.ro
Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Șoferii iertați după 72 de ore. Poliția nu mai are dreptul să țină permisul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini fierbinți cu Aza Gabriela, iubita lui Horațiu Moldovan, în costum de baie!
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
substantial.ro
Protestul spontan al piloților Tarom cauzează pierderi de 2,5 milioane de euro
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!