Afacerea care te poate îmbogăți îmbină arta tradițională cu tehnologia modernă. Compania italiană Sicis, care a luat naștere în urmă cu 35 de ani, a reușit să facă acest lucru și să aducă în prezent o tehnică antică alături de amprenta contemporană. Familia din Ravenna este cunoscută ca fiind capitala mozaicului.
Citește și: Ce afacere îşi deschide Leonard Doroftei în România. „O să îi dăm drumul oficial pe 10 decembrie” FOTO
Bijuteriile cu micromozaic presupun un proces foarte meticulos și extrem de elaborat. Pentru a crea o piesă de dimensiuni modeste, artistul poate lucra între 20 și 25 de ore. Așadar, măiestria, atenția la detalii și răbdarea sunt esențiale pentru a transforma un produs într-un obiect de artă, scrie Bugetul.ro.
Un avantaj al acestei meserii este că aceste bijuterii nu pot fi replicate perfect pentru că nuanțele și textura materialelor diferă la fiecare proces. Acest lucru le oferă valoarea, farmecul și unicitatea aparte.
Pentru a deveni un artist în micromozaic ai nevoie de 1,5 -2 ani de practică intensivă pentru a lucra cu obiecte atât de fine din industrie. Fiecare componentă este realizată manual, iar la bază stă o tehnică ce datează din secolul al XVIII-lea, care a fost ulterior adaptată și îmbunătățită vremurilor actuale.
Gioia Placuzzi, directorul creativ al Sici, este cea care duce mai departe tradiția familiei, fiind implicată total în afacere.