1. Păcăliţi poftele cu apă. Senzaţiile de foame sau sete se formează în aceeaşi regiune a hipotalamusului, iar câteodată e greu să le deosebeşti una de cealaltă. Daţi copilului un pahar cu apă înainte de a-i oferi o gustare. E posibil să-i fie doar sete. Dacă nu-i place apa plată, feliaţi un fruct într-o carafă cu apă. Îi oferiţi în acest fel o alternativă la sucurile din comerţ, care conţin mult zahăr.
2. Spălaţi-vă pe mâini ca un chirurg. Germeni, viruşi şi bacterii se pot transmite printr-o simplă strângere de mână. Aşa că, primul lucru pe care trebuie să-l faceţi când intraţi în casă este să vă spălaţi cu săpun pe mâini, până la cot şi pe sub unghii, timp de 15-20 de secunde.
3. Mâncaţi cât mai multe mese împreună. Cele mai recente studii relevă faptul că mesele regulate în familie sunt benefice sănătăţii, dar şi relaţiilor dintre membrii. Copiii care mănâncă des cu părinţii sunt mai puţin tentaţi de fast-fooduri, de băuturile acidulate şi consumă mai multe fructe şi legume, ceea ce înseamnă un aport mare de vitamine şi nutrienţi şi mai puţine grăsimi saturate. De asemenea, mesele în familie ţin deschise căile de comunicare dintre membrii ei, ceea ce duce la consolidarea relaţiilor dintre aceştia.
4. Alegeţi medicul de familie potrivit. Poate fi o muncă de detectiv găsirea unui medic perfect pentru familia voastră. Nu răspundeţi primului impuls, fie că vi l-a recomandat un prieten sau un coleg, fie că vă este aproape de serviciu. De asemenea, optaţi pentru o persoană de vârsta voastră sau, dacă este posibil, chiar mai tânără. În acest fel îl veţi avea alături şi la bătrâneţe, când diagnosticarea poate fi făcută foarte uşor, avându-se în vedere faptul că ştie istoricul medical al familiei.
5. Nu intraţi încălţaţi în casă. Dacă aveţi obiceiul să intraţi în casă cu pantofii cu care umblaţi pe afară, ar fi bine să renunţaţi. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Arizona, pe pantofii de zi cu zi se adună, în medie, 421.000 de bacterii. Aşa că cel mai bine e să vă descălţaţi la uşă, să intraţi şi apoi să spălaţi pantofii.
Citiţi mai mult pe sfatulparintilor.ro