Aşadar, iată câteva reţete pe care le puteţi lua în calcul dacă aveţi de gând să realizaţi un meniu vegan de Paşte. Conţin ingrediente bogate în proteine pentru a putea înlocui cu succes carnea.
O primă sugestie este drobul cu ciuperci. E bine-cunoscut faptul că ciupercile conţin numeroase proteine, pentru a nu simţi nevoia de carne. Pentru reţeta cu ciuperci e nevoie de un kilogram de ciuperci, 10 ouă, două legături de pătrunjel, patru legături de mărar, şapte legături de ceapă verde, piper şi sare după gust. Ar fi nevoie şi de puţin unt pentru a căli ingredintele.
Ciupercile trebuie curătaţe şi spălate cu grijă, apoi trebuie tăiate mărunt. La fel trebuie procedat şi cu ceapa, mărarul şi patrunjelul. Într-o tigaie, se încinge o jumătate de lingură de unt şi acolo se vor căli ciupercile şi jumătate din cantitatea de ceapă. Când sunt făcute, ciupercile se iau de pe foc, se amestecă împreună cu restul de ceapă şi verdeturi şi apoi se presară sare şi piper, conform Cumsa.
Vei bate opt ouă şi le vei adăuga în compoziţie. Este important să amesteci cât mai bine pentru a omogeniza toate ingredientele. Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius, toarnă într-o tavă de cozonac amestecul şi toarnă deasupra celelalte doua ouă rămase, bătute ca la omleta. E recomandat să fie folosită hârtia de copt pentru ca drobul să nu se lipească de tava de cozonac.
Drobul va sta la cuptor pentru cel mult o oră şi se va servi rece.
Citeşte şi: Ciorbă de miel. Reţeta lui chef Florin Dumitrescu pentru Paşte
În primă fază, urzicile trebuie spălate bine sub jet de apă şi lăsate apoi la scurs. Între timp, puteţi toca ceapa, morcovii, roşiile decojite sau ardeiul roşu. Puneţi uleiul la încins într-o oală mai mare, adăugaţi legumele tăiate şi trei-patru linguri de apă pentru a le înăbuşi 3-4 minute.
Toarnă apa, iar atunci când începe să fiarbă, adaugă zarzavatul şi pătrunjelul verde tocat mărunt. Lasă apa să fiarbă câteva minute, adăuga urzicile, peste care se presară sare şi piper.
Spală bine orezul şi când legumele sunt pe jumătate fierte, adaugă-l în oala cu ciorbă. E recomandat să guşti din el pentru a te asigura că este bine fiert. Adaugă apoi pasta de roşii şi borsul, nu înainte de a-l fierbe.
Cartofii copţi, cu mujdei de usturoi şi branza fondue sunt preparate apetisante. Ai nevoie de şase cartofi roşii, două căpăţâni de usturoi, condimente, busuioc, sare, pătrunjel verde, o caserolă de brânză fondue, apă, 200 ml de ulei de măsline. Cartofii se spală bine şi se pun la fiert în coajă. Sunt gata când se pătrund puţin cu furculiţa.
Crema de avocado cu parmezan este un deliciu care mai mult ca sigur îi va surprinde pe oaspeţii invitaţi la masa de Paşte. Dacă ai de gând să o prepari, ai nevoie de o franzelă, două bucăţi de avocado, un lime, trei-patru linguriţe de parmezan, un praf de chili, două linguriţe de iaurt grecesc, sare şi piper după gust.
Curata cele doua avocado, pune miezul intr-un bol si freaca-l bine astfel incat sa devina pasta. Adauga zeama de la lime, iaurtul, parmezanul, sarea, piperul si pudra de chili. Se serveste pe paine, iar daca oaspetii tai prefera o varianta mai eleganta, poti praji feliile de paine cu putin ulei de masline si ceva ierburi.
Citeşte şi: Cu ce a rămas Ilinca Vandici după relațiile cu foștii iubiți milionari. „Nu vile și mașini!”