Cum poţi face un meniu vegan de Paşte. Preparatele alternative pentru cei care au renunţat la carne

Pentru că tot mai mulţi români au îmbrăţişat stilul de viaţă vegan, producătorii de alimente s-au adaptat deoarece pregătesc produse care nu conţin carne sau ingrediente de origine animală. În prag de sărbători, pasionaţii de gastronomie au venit cu o serie de alternative la tradiţionalele preparate de Paşte.
Alina Costache
17 apr. 2022, 19:18
Cum poţi face un meniu vegan de Paşte. Preparatele alternative pentru cei care au renunţat la carne
foto: Pixabay

Aşadar, iată câteva reţete pe care le puteţi lua în calcul dacă aveţi de gând să realizaţi un meniu vegan de Paşte. Conţin ingrediente bogate în proteine pentru a putea înlocui cu succes carnea.

Cum poţi face un meniu vegan de Paşte. Reţeta de drob cu ciuperci

O primă sugestie este drobul cu ciuperci. E bine-cunoscut faptul că ciupercile conţin numeroase proteine, pentru a nu simţi nevoia de carne. Pentru reţeta cu ciuperci e nevoie de un kilogram de ciuperci, 10 ouă, două legături de pătrunjel, patru legături de mărar, şapte legături de ceapă verde, piper şi sare după gust. Ar fi nevoie şi de puţin unt pentru a căli ingredintele.

Ciupercile trebuie curătaţe şi spălate cu grijă, apoi trebuie tăiate mărunt. La fel trebuie procedat şi cu ceapa, mărarul şi patrunjelul. Într-o tigaie, se încinge o jumătate de lingură de unt şi acolo se vor căli ciupercile şi jumătate din cantitatea de ceapă. Când sunt făcute, ciupercile se iau de pe foc, se amestecă împreună cu restul de ceapă şi verdeturi şi apoi se presară sare şi piper, conform Cumsa.

Vei bate opt ouă şi le vei adăuga în compoziţie. Este important să amesteci cât mai bine pentru a omogeniza toate ingredientele. Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius, toarnă într-o tavă de cozonac amestecul şi toarnă deasupra celelalte doua ouă rămase, bătute ca la omleta. E recomandat să fie folosită hârtia de copt pentru ca drobul să nu se lipească de tava de cozonac.

Drobul va sta la cuptor pentru cel mult o oră şi se va servi rece.

Citeşte şi: Ciorbă de miel. Reţeta lui chef Florin Dumitrescu pentru Paşte

Ciorba de urzici, ideală în meniul vegan de Paşte. Secretele pentru a pregăti deliciul

În primă fază, urzicile trebuie spălate bine sub jet de apă şi lăsate apoi la scurs. Între timp, puteţi toca ceapa, morcovii, roşiile decojite sau ardeiul roşu. Puneţi uleiul la încins într-o oală mai mare, adăugaţi legumele tăiate şi trei-patru linguri de apă pentru a le înăbuşi 3-4 minute.

Ciorba de urzici. Mod de preparare

Toarnă apa, iar atunci când începe să fiarbă, adaugă zarzavatul şi pătrunjelul verde tocat mărunt. Lasă apa să fiarbă câteva minute, adăuga urzicile, peste care se presară sare şi piper.

Spală bine orezul şi când legumele sunt pe jumătate fierte, adaugă-l în oala cu ciorbă. E recomandat să guşti din el pentru a te asigura că este bine fiert. Adaugă apoi pasta de roşii şi borsul, nu înainte de a-l fierbe.

Cartofii copţi, cu mujdei de usturoi şi branza fondue sunt preparate apetisante. Ai nevoie de şase cartofi roşii, două căpăţâni de usturoi, condimente, busuioc, sare, pătrunjel verde, o caserolă de brânză fondue, apă, 200 ml de ulei de măsline. Cartofii se spală bine şi se pun la fiert în coajă. Sunt gata când se pătrund puţin cu furculiţa.

Crema de avocado, aperitivul delicios care-ţi va impresiona invitaţii

Crema de avocado cu parmezan este un deliciu care mai mult ca sigur îi va surprinde pe oaspeţii invitaţi la masa de Paşte. Dacă ai de gând să o prepari, ai nevoie de o franzelă, două bucăţi de avocado, un lime, trei-patru linguriţe de parmezan, un praf de chili, două linguriţe de iaurt grecesc, sare şi piper după gust.

Curata cele doua avocado, pune miezul intr-un bol si freaca-l bine astfel incat sa devina pasta. Adauga zeama de la lime, iaurtul, parmezanul, sarea, piperul si pudra de chili. Se serveste pe paine, iar daca oaspetii tai prefera o varianta mai eleganta, poti praji feliile de paine cu putin ulei de masline si ceva ierburi.

Citeşte şi: Cu ce a rămas Ilinca Vandici după relațiile cu foștii iubiți milionari. „Nu vile și mașini!”

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Stațiunea ideală vara pentru pensionari, de care puțini români au auzit. Are ape termale, oferă liniște, răcoare și peisaje superbe
Capital.ro
S-a dat lege OBLIGATORIE pentru toată România. Se aplică din luna OCTOMBRIE 2024
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Baba Neagră, desertul din Basarabia ce ar putea intra în patrimoniul UNESCO
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
MAREA ACTRIȚĂ a spus adio lumii. A fost o DOAMNĂ de neegalat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Proteste împotriva turismului excesiv la Barcelona: Mii de oameni cer limite stricte
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!