Brânza este un aliment consumat de români. Alimentul poate fi introdus în diverse prăjituri, plăcinte, dar și salate. Desigur, este ideală și alături de mezeluri, roșii, castraveți și măsline, mai ales vara.
Te-ar putea interesa și Prăjitură cu brânză și afine, rețeta pe care trebuie neapărat să o încerci! Un desert ieftin, delicios și ușor de preparat
Totuși, pe cât de bună este, pe atât este de pretențioasă. Există câteva reguli de care trebuie să ții cont, dacă vrei ca brânza pe care ai cumpărat-o să reziste mai multe zile.
În primul rând, trebuie să ții cont de temperatura și umiditatea mediului în care păstrezi acest aliment.
Deci, dacă vrei să te bucuri de brânza cât mai mult timp și aceasta să nu își piardă din calitățile nutritive pe care le are, trebuie să fii atent la câteva detalii!
Astfel, ai grijă la modul în care ambalezi brânza. Este indicat ca bucățile mari de brânză să fie tăiate în unele mai mici și fiecare dintre acestea să fie împachetate în hârtie de copt sau hârtie cerată înainte de depozitarea în frigider.
De asemenea, poți utiliza și folie de plastic pentru a ambala brânza, însă doar pentru perioade scurte de timp.
Dacă nu știai, brânzeturile cremoase pot fi ambalate în pânză de bumbac, dar aceasta trebuie umezită în fiecare zi.
De altfel, este important și spațiul din frigider în care depozitezi brânza. Cel mai indicat este sertarul pentru legume, deoarece acolo este un grad mai ridicat de umiditate.
Să nu faci greșeala de a depozita pe raftul de sus al frigiderului acest aliment, pentru că acolo temperaturile sunt mai crescute și, în mod evident, acestea accelerează procesul de fermentație.
În cazul în care obișnuiești să consumi brânză de burduf, trebuie să știi că brânzeturile grase pot fi păstrate la congelator. Motiv pentru care este necesar să fie ambalate în hârtie cerată sau chiar de copt.
De altfel, poți păstra brânza în saramura fie în borcane, fie în mici butoaie de lemn, dacă ai de unde să cumperi un astfel de recipient.
Deci, dacă alegi această variantă, brânza își va menține gustul și aroma pentru un timp îndelungat.
Încă o idee foarte bună pentru păstrarea cât mai proaspătă a brânzei și pentru ca aceasta să nu se usuce, este să procedezi în următorul mod. După ce ai tăiat din ea o bucată, partea rămasă trebuie unsă cu unt pe urma tăieturii, potrivit Cumsă.ro.
Astfel, când vrei să mănânci încă o felie de brânză, putem îndepărta untul cu un cuțit sau, dacă preferi să mănânci cu totul, poți pune o bucată de brânză unsă cu unt, peste o felie de pâine!