Cum poți păstra cireșele proaspete mai mult timp. Sunt delicioase, sănătoase și au un conținut mic de calorii, motiv pentru care sunt recomandate și pentru cei care vor să slăbească.
Chiar dacă se găsesc foarte ușor acum, pentru că a început sezonul lor, cireșele sunt destul de greu de păstrat proaspete, motiv pentru care majoritatea oamenilor cumpără cantități mici, pentru a nu se strica.
Cea mai ușoară metodă prin care să păstrezi cireșele proaspete cât mai mult timp este să le depozitezi în caserole mici, de preferat cu capac, în frigider. De asemenea, poți să prelungești durata lor dacă le păstrezi codițele.
O altă metodă prin care poți să păstrezi cireșele proaspete cât mai mult timp este folosind hârtie absorbantă. Tot ce trebuie să faci este să le pui cu codițe și nespălate într-o caserolă, în care pui o astfel de hârtie. Este indicat să pui între fiecare strat de cireșe pe care îl pui.
Cireşele sunt bogate în potasiu, mineral care, consumat în exces, poate provoca probleme grave de sănătate. Pentru bolnavii cu inima, un consum exagerat de cireşe poate duce la hipertensiune arterială sau chiar stop cardio-respirator. Nici pacienţii cu boli renale nu ar trebui să consume foarte multe cireșe. O doză iresponsabilă poate cauza paralizie temporară în cazul acestora.
Un motiv ce poate duce la un consum exagerat de cireșe poate fi dorința unor aca, în perioada caldă, să mănânce mai multe fructe de sezon decât orice altceva. Deși sunt bogate în vitamine și minerale, benefice în mod normal organismului, fiecare produs are contraidicațiile lui.
Cireşele, fructe-vedetă ale sezonului actual, au un conţinut ridicat de potasiu. Chiar şi persoanele sănătoase pot avea probleme de sănătate dacă ajung să consume prea multe cireşe pe zi. În 100 de grame de cireşe se găsesc 222 de miligrame de potasiu, ceea ce înseamnă că un kilogram de cireşe oferă doza recomandată de potasiu pe zi.
Potrivit specialiștilor în domeniu, cireşele pot fi consumate zilnic, fără vreo contraindicații, însă în cantităţi moderate. Cantitatea optimă de cireşe pe care o putem mânca pe zi este atât cât putem cuprinde în cele două palme.
Atunci când nivelul de potasiu din sânge este mult prea mare, excesul poate inhiba reglarea mușchilor, inclusiv bătăile inimii. Acest lucru poate duce la o bătăi inimii neregulate, slăbiciune musculară și dificultăți de respirație. Prea mult sau chiar prea putin potasiu poate provoca bătăi neregulate ale inimii şi poate duce și la deces, mai ales în cazul pacienţilor cardiaci.