Cum poți păstra mai mult florile proaspete. „Înainte de a aranja buchetul, asigurați-vă că folosiți o vază curată și umpleți-o pe trei sferturi cu apă călduță. Înainte de a o umple, verificați de două ori dacă toate reziduurile de săpun au fost clătite. Reziduurile de săpun pot scurta durata de viață a tulpinilor„, spune Valerie Ghitelman, vicepreședinte al departamentului de aprovizionare și design.
Majoritatea buchetelor de flori proaspete sunt însoțite de un pachet de hrană pentru plante. Acestea fiind spuse, dacă al tău nu a venit poți oricând să ți le faci singur. Potrivit celebrului florar Michael Gaffney, 2 linguri de zahăr amestecate cu 2 linguri de oțet alb funcționează bine pentru a menține florile proaspete.
„Zahărul va ajuta la hrănirea florilor și va promova deschiderea florilor, în timp ce oțetul va ajuta la inhibarea creșterii bacteriilor și va menține florile mai proaspete mai mult timp. Dacă nu aveți oțet și/sau zahăr, sifonul cu lămâie și lămâie amestecată cu apă va face același lucru„, mai spune Gaffney.
Citește și: Mare atenție la cadourile pe care le oferiți primăvara. Ce flori nu se dau de 1 și 8 martie
Tăiați tulpinile
„De îndată ce vă aduceți florile acasă, tăiați-le rapid tulpinile – cel puțin ¼ până la ½. O tăietură proaspătă va ajuta tulpina să absoarbă mai ușor apa și va asigura că tulpinile tale rămân hidratate. Florile hidratate înseamnă flori fericite, ceea ce la rândul lor înseamnă o durată de viață mai lungă în vază!„, spune Christina Stembel.
Când tăiați tulpinile, nu o faceți pe orizontală. „Acest lucru mărește suprafața prin care tulpinile absorb apa și împiedică tulpinile să se așeze la același nivel cu fundul vazei (ceea ce poate face dificil pentru florile tale să bea apă)„, explică ea.
Se îndepărtează frunzele inferioare
Deși poate părea contraintuitiv să îndepărtezi frunzele din buchet, Gaffney, Ghitelman și Stembel sunt de acord că merită – atât din punct de vedere estetic, cât și pentru sănătatea și longevitatea buchetului tău.
„Îndepărtați orice frunziș care cade sub linia de plutire. Nu este doar un aspect mai curat (nimănui nu-i place să se uite la frunzele care plutesc în apa din vază), dar ajută la prevenirea unei acumulări și mai rapide de bacterii„, spune Stembel.
Aranjați florile în vază
Pentru un aspect final profesional, folosiți bandă adezivă pentru a secționa partea superioară a vazei într-un model de grilă. Procedând astfel, menținerea designului aranjamentului dorit va fi foarte ușoară.
Iar un ultim truc este să schimbați apa o dată la două zile. „Schimbările de apă înlătură dezvoltarea bacteriilor din vază și asigură faptul că tulpinile dvs. primesc mereu o băutură proaspătă„, mai explică Stembel, potrivit womansday.com.