Știai însă că îți poți efectua o mulțime de sarcini zilnice mult mai simplu dacă stăpânești câteva trucuri esențiale ale smartphone-ului tău, intreaba tasta.ro. Iată o listă cu caracteristicile ascunse ale smartphone-urilor, despre care utilizatorii nu au habar!
Citeşte şi Efectele pe care le au sistemele de prindere auto şi accesoriile magnetice asupra smartphone-urilor
1. Aplicații de clonare
Versiunile mai recente de Android au opțiunea numită App Cloner, care îți permite să dublezi aplicația dorită numai cu o atingere. Această caracteristică este utilă pentru persoanele care accesează adesea o rețea socială de pe conturi diferite. Cei ale căror versiuni de Android nu acceptă această caracteristică pot descărca un program special pentru aplicații de clonare.
2. Descărcarea de videoclipuri și audio de pe YouTube
În mod implicit, Google ascunde aplicațiile care îți permit să descarci video-uri de pe YouTube, din magazinul oficial. Dar sunt o mulțime de aplicații dezvoltate de terți care îți permit să faci asta gratuit. Trebuie doar să atașezi un link către clip sau să găsești fișierul prin intermediul aplicației.
3. Transformarea smartphone-ului într-o scală digitală
De asemenea, poți folosi telefonul pentru a cântări obiectele mici (de exemplu la magazinele de produse alimentare) datorită unei aplicații speciale care îți transformă gadget-ul într-o scală digitală. Instalează aplicația,calibreaz-o cu o monedă și gata!
4. Trecerea la modul două ecrane cu o singură atingere
Vrei să citești o carte electronică și în același timp, să folosești un dicționar, dar fără a comuta între ecrane? Nimic mai simplu! Trebuie doar să activezi modul multi-ecran! Deschide aplicația corespunzătoare, ține apăsată tasta listei de sarcini (în partea dreaptă a butonului Acasă) și e gata. Din păcate, nu toate smartphone-urile au capacitatea de a funcționa în acest fel.
5. Trecerea la modul de siguranță
Acest mod este necesar pentru depanarea și îndepărtarea aplicațiilor terțe care interferează cu funcționarea corectă a telefonului. Pentru a activa safe mode-ul, pornește telefonul sau tableta, apoi apasă din nou butonul de pornire și menține-l apăsat. Când apare un meniu, apasă și ține apăsată tasta OFF sau POWER OFF de pe ecran. Când apare opțiunea modul de siguranță, apasă OK.
6. Utilizarea hărților offline
Folosirea Internetului mobil în roaming poate fi costisitoare. Dar dacă ești pierdut și ai nevoie de o hartă electronică? Cea mai bună soluție este să descarci hărți online pe telefonul tău și să dezactivezi Internetul mobil, lăsând GPS-ul pornit. Locația ta va fi afișată în continuare pe hărțile offline, datorită datelor trimise prin satelit – fără costuri.
7. Plătește cu telefonul în loc de card
Cu ajutorul modulelor NFC, incluse în mai multe telefoane, poți conecta cardul tău de credit la un cont din sistemul relevant – Android Pay sau Apple Pay. Acest lucru îți va permite să plătești cu telefonul în oricare dintre miile de magazine care acceptă plăți fără contact.
8. Un scanner care este mereu la îndemână
Știai că poți scana orice document sau fotografie cu camera ta smartphone? Pentru a profita din plin de asta, trebuie să descarci una dintre aplicațiile speciale care nu numai că vor recunoaște documentul, dar îl va salva în cloud și va trimite o copie destinatarului. Un exemplu este Tiny Scanner.9. Căutări nelimitate
Cu o aplicație numită Google Goggles, poți găsi orice îți dorești. În loc să introduci datele în căsuța de căutare, folosești camera ta smartphone. Este deosebit de convenabil atunci când faci căutări legate de alimente, bunuri de uz casnic, imagini și coduri de bare.
Citeşte şi Google lansează Android Go, o versiune optimizată pentru smartphone-urile ieftine
9. Căutări nelimitate
Cu o aplicație numită Google Goggles, poți găsi orice îți dorești. În loc să introduci datele în căsuța de căutare, folosești camera ta smartphone. Este deosebit de convenabil atunci când faci căutări legate de alimente, bunuri de uz casnic, imagini și coduri de bare.
10. Conectarea a două smartphone-uri împreună
Datorită funcției One-Touch-Go (OTG), orice smartphone modern poate fi conectat la un dispozitiv periferic, inclusiv un alt smartphone. Procesul necesită montarea unul telefon cu un adaptor USB și ce-l de-al doilea telefon cu un cablu micro-USB. După ce telefoanele identifică adaptorul și cablul, le poți conecta împreună în siguranță.