Cu un simplu click, poţi umple rapid un coş cu alimente. Comanda se plasează uşor şi diferă în funcţie de metoda pe care o alegi: fie plasezi comanda către o firmă care se ocupă cu astfel de cumpărături şi le livrează în câteva ore la dominciliu, fie apelezi la magazinele proprii ale retailerilor, aceştia din urmă lucrând cu firmele de curierat.
Care sunt diferenţele? În cazul unei firme specializate, costurile cu livrarea sunt puţin mai ridicate. De exemplu, pentru Bucureşti, taxa de livrare este de 40 – 50 de lei dacă se livrează comanda între orele 9.00 şi 21.00 şi creşte cu 30% pentru comenzile care depăşsesc acest interval orar. Avantajul este că puteţi selecţiona produsele din mai multe magazine, cu certitudinea că vor fi livrate în aceeaşi zi.
COD GALBEN de viscol şi ger prelungit. Atenţionare de ger şi polei în toată ţara
De cealaltă parte, retailerii din industria alimentară, care şi-au deschis propriile magazine online, au contracte cu firmele de curierat, iar taxele de livrare sunt puţin mai mici. Carrefour sau Cora au început să experimenteze deja, de ceva timp, acest proces, intenţia de a investi în online anunţând-o şi alţi retaileri.
Ultimele informaţii transmise de Carrefour se referau la o reducere a taxei de livrare, astfel: „pentru comenzi între 0,01 lei şi 149,99 lei reducem taxa de livrare de la 30 lei la 20 lei; pentru comenzi între 150 lei şi 299,99 lei reducem taxa de livrare de la 15 lei la 10 lei; pentru comenzile ce depăşesc 300 de lei livrarea este gratuită”.
În acelaşi timp, s-a înlocuit taxa de lichide suplimentare (aplicată la peste 50 kg) cu taxa de greutate (aplicată la peste 60.99 kg), astfel că pentru comenzile de până la 60.99 kilograme, nu se va percepe nici o taxă de greutate. În schimb, pentru comezile ce depăşesc acest prag, fiecare kilogram suplimentar va fi taxat cu 1 leu.
Sursa: capital.ro