O regiune fără prezența glandelor sebacee, cea de sub ochi are o textură foarte fină pe care trebuie să o îngrijești minuțios pentru a evita cearcănele, ridurile de expresie și alte semne ale oboselii.
Stilul haotic de viață, nopțile nedormite, viciile, stresul sau anumite probleme de sănătate ascunse se pot reflecta în zona ochilor.
Alimentația corespunzătoare este unul din elementele cheie pentru o stare de bine, iar ochii tăi și pielea din jurul lor au doar de câștigat de pe urma ei.
Cu cât consumi mai multe fructe, legume proaspete și lactate, linte sau cereale integrale, cu atât mai sănătos vei fi. Optează pentru legumele cu un aport mare de apă precum castravetele, dovlecelul, și nu uita de fructe, cum sunt cireșele, pepenele roșu și citricele.
Exercițiile fizice făcute cu regularitate împreună cu tehnicile de respirație corect executate vor face cearcănele să devină o amintire. Ambele ajută la o mai bună oxigenare a creierului, la o circulație sangvină corespunzătoare. Vei gestiona mai bine perioadele stresante din viata ta.
Nu uita de orele de somn atât de importante pentru regenerarea organismului cât și pentru a combate îmbătrânirea prematură.
Masajul este un aliat pentru combaterea pungilor de sub ochi. Masează zilnic zona astfel încât să nu agresezi pielea. Ai grijă să faci o demachiere corectă zilnic, atât dimineața, cât și seara, apoi aplică o cremă hidratantă.
Ia un castravete rece, taie-l în felii subțiri, apoi aplică-le pe față, mai ales pe pungile de sub ochi. În momentul în care feliile se încălzesc, înlocuiește-le cu altele reci. Cu cât vei folosi această metodă mai des, cu atât mai vizibile și plăcute vor fi rezultatele.
O altă modalitate este aceea prin care aplici sucul de la un castravete cu ajutorul unor dischete pe ochi și în jurul ochilor. Pe măsură ce dischetele se încălzesc, le înlocuiești cu altele mai reci al fel ca la feliile de castravete.
Un aspect destul de important atunci când vine vorba de îngrijirea ochilor și a pielii din jurul lor este acela că nu trebuie să folosești o cremă grasă în momentul în care faci demachierea și nici să o lasi pe piele pe parcursul nopții. Crema potrivită este una cu o textură non-grasă ce se absoarbe rapid în piele.
Orele petrecute în fața calculatorului se pot șterge de pe chipul tău dacă îți vei clăti ochii cu apă călduță după care vei clăti cu apă rece, un duș scoțian la nivelul ochilor, care va ajuta circulația sagvină.
Sucul proaspăt de roșii te poate ajuta să combați cearcănele și în același timp va oferi luminozitate pielii.
Poți să apelezi și la un amestec din pudră de turmenic și suc proaspăt de ananas pe care să-l aplici ulterior cu ajutorul unor dischete la nivelul ochilor. În acest fel, vei diminua considerabil aspectul neplăcut al cearcănelor.
Nici cartoful nu trebuie să lipsească din ritualul tău de înfrumusețare. Combină sucul de cartof crud și sucul de castravete, aplică-le în jurul ochilor, astfel cearcănele negricioase vor deveni istorie. Pentru un efect sporit, adaugă și zeama de la o lămâie! Aceasta va hrăni pielea datorită vitaminei C pe care o conține.
Ai nevoie să amesteci 2 lingurițe de sare cu o ceșcută de apă călduță. Înmoaie 2 dischete demachiante în acest amestec și aplică-le la nivelul ochilor pentru 10 minute.
Clătește cu apă rece. Pentru un efect sporit, poți să aplici pe ochi 2 plicuri de ceai verde, negru sau de mușețel pentru încă 10 minute. Orice urmă de roșeață va dispărea, însă trebuie să eviți aplicarea plicurilor de ceai fierbinți, deoarece acestea vor avea efect advers în acest caz.
Află cum scapi de mirosul neplăcut al picioarelor AICI