Cum putem preveni accidentul vascular cerebral sau infarctul. Neurologul Constantin Dulcan dezvăluie cum putem trăi mai mult

Neurologul Constantin Dulcan trage un semnal de alarmă privind impactul pe care îl are stresul asupra organismului. Medicul spune că acesta ar fi principala cauză a accidentului vascular cerebral sau a infarctului la persoanele tinere.
Alina Costache
15 mart. 2022, 09:49
Cum putem preveni accidentul vascular cerebral sau infarctul. Neurologul Constantin Dulcan dezvăluie cum putem trăi mai mult
Cum putem preveni accidentul vascular cerebral sau infarctul. Neurologul Constantin Dulcan dezvăluie cum putem trăi mai mult

Cum putem preveni accidentul vascular cerebral sau infarctul. Neurologul Constantin Dulcan a explicat ce impact are stresul asupra sănătăţii.

Cum putem preveni accidentul vascular cerebral sau infarctul

Constantin Dulcan a explicat că stresul este principalul factor de producere a accidentului vascular cerebral sau a infarctului. Neurologul spune că un rol important în atenuarea stresului îl are sistemul parasimpatic din organismul uman.

Citeşte şi Neurologul Dumitru Constantin Dulcan, despre greşeala de cinci minute care îţi blochează sitemul imunitar cinci ore

„Sistemul simpatic este cel consumptiv, deci intervine în stres și solicitare. sistemul parasimpatic este cel care ne încarcă de energie. În meditație, noi încărcăm acest sistem prin mecanismul mitocondriilor. Mai mult decât atât, sistemul parasimpatic este modul de apărare împotriva îmbolnăvirii.

În momentul în care suntem epuizați, suntem foarte vulnerabili la boli. În momentul în care ne scadem vibrația, iar vibrația virusurilor de exemplu, este mai mare decât vibrația noastră, devenim vulnerabili pentru că de fapt, ne scade și imunitatea, capacitatea noastră de apărare față de virusuri.

Eu am predat cursuri de medicină orientală și am avut întotdeauna grijă să discut de acest raport, yin și yiang, simpatic și parasimpatic în care ce consumi în sistemul simpatic trebuie să ai grijă să refaci, să recuperezi prin sistemul parasimpatic.

Trăim într-o epocă foarte alertă, solicitantă și trebuie să facem foarte multe lucruri. De aceea, ni se pare că timpul nostru este foarte scurt.

Când eram mic, ni se părea că timpul este foarte lung, pentru că totul era nou și creierul se implica. Acum, nu ne mai impresionează noutatea și vrem să facem totul cât mai repede. Iar timpul pare mai scurt pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut.

Așa că trebuie să ne moderăm activitatea, să găsim soluții pentru a împăca toate lucrurile. În primul rând, trebuie să ne gândim la sănătate. Am tot spus: este o știință să trăim, dar și o artă.

Trebuie să avem un echilibru în toate. Pascal zicea: niciun exces, nici în bine, nici în rău.

S-a făcut o analiză la Harvard despre oamenii care fac accidente vasculare sau infarct la vârstă tânără și despre cauzele acestora. Și s-a demonstrat că toți trecuseră printr-un stres puternic înainte de acest episod grav.

Așa că în toate trebuie să păstrăm un echilibru și să evităm stresul, pe cât posibil” , a explicat prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, potrivit csid.ro. 

Citeşte şi Profesorul Constantin Dulcan, lista lucrurilor esenţiale pentru a fi fericiţi şi sănătoşi

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Județul din România, influențat de diverse culturi și civilizații, cu multe obiective turistice și peisaje naturale frumoase. Are un palat în stil secesionist și o cetate superbă
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
Playtech.ro
Zelenski şi-a anunţat demisia! Renunţă la postul de preşedinte fără părere de rău. Avertisment pentru NATO
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Lecțiile istoriei: ce au pățit rușii, acum 85 de ani, când au invadat Finlanda. Istoric: „Exact același lucru se întâmplă și în Ucraina”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Angajații care vor da teste scrise. Își pot pierde posturile
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Derapajul halucinant al unui medic din Râmnicu Vâlcea, la adresa pacienților: „O grămadă de țărani cocliți și analfabeți”
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a primit verdictul final. Anunțul așteptat de România: CCR va pronunța...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Ploieștiul cere instituirea stării de alertă din cauza crizei gunoiului
MediaFlux
PPC, DECIZIE importantă pentru toți clienți! ESTE OBLIGATORIU! Se poate TĂIA CURENTUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!