Austria a votat, joi, în Consiliul JAI, împotriva aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen și tocmai din acest motiv milioane de români se gândesc să boicoteze companiile austriece de pe teritoriul României. Raiffeisen Bank e una dintre cele mai cunoscute insituții bancare austriece din țara noastră, iar reprezentanții săi au fost contactați pentru a veni cu un punct de vedere pe acest subiect.
Raiffeisen Bank România a transmis că nu dorește să comenteze decizia luată de autoritățile asutriece, dar a precizat, totuși, că a fost luată prin surprindere de acest vot politic.
Citește și Lucian Bode, despre respingerea României în Schengen: „Principiile au fost călcate în picioare. Simţim că Rusia este pe cale să se bucure o dată de încă o nedreptate care i se face României”
Raiffeisen Bank România: Ne arătăm surprinși de această decizie
„Nu suntem în măsură să comentăm asupra deciziilor cu caracter politic, mai mult decât că ne arătăm surprinși de această decizie. Grupul Raiffeisen Bank International, alături de Raiffeisen Bank România, ca una din cele mai importante piețe din Europa Centrală și de Est, este un promotor al valorilor democratice ce unesc comunitatea europeană și susține creșterea economică sustenabilă prin intermediul unei piețe comune bazată pe libera circulație a bunurilor, persoanelor, serviciilor și capitalurilor”, se arată într-un comunicat al Raiffeisen Bank România, conform DailyBusiness.
Citește și Klaus Iohannis, primele declarații după ce România nu a fost primită în Schengen: „Decizia de azi e profund nedreaptă. E obiectivul nostru strategic, nu ne vom opri până nu-l vom atinge”
- „Raiffeisen Bank este o bancă locală care finanțează si susține economia românească de 25 de ani, fiind a treia bancă din punct de vedere al creditării în piață. De la privatizarea Băncii Agricole (2001) până astăzi, Raiffeisen Bank a fost un partener puternic pentru peste 2 milioane de clienți persoane fizice, mai mult de 110.000 de IMM-uri și 5600 de corporații mari și medii. În primele nouă luni ale anului 2022 creditarea a crescut la Raiffeisen Bank cu 27% și a înregistrat cea mai mare creștere pe segmentul corporații, respectiv de 55%. În plus, în Raiffeisen Bank România lucrează 4900 de angajați în cele aproximativ 300 de sedii.
- În ultimii 30 de ani, investițiile străine din România au jucat un rol crucial pentru modernizarea economică și integrarea economiei de piață din România în lanțurile internaționale de producție. Dincolo de capitalul și investițiile pe care grupul RBI le-a făcut pe piața locală, Raiffeisen Bank este un motor care susține dezvoltarea economiei locale, prin finanțări pe termen lung, prin creare de locuri de muncă, atât direct cât și indirect, ca efect al finanțării afacerilor locale și a lanțului său de furnizori, prin transfer de tehnologie și know-how ce contribuie la creșterea productivității, și, nu în ultimul rând, prin taxe și impozite care susțin bugetul de stat.
- Nu în ultimul rând, RBI rămâne profund angajat față de principiile care stau la baza Inițiativei de la Viena și, în calitate de co-fondator al acestei inițiative, Grupul își reafirmă, și în vremuri foarte grele, angajamentul său față de România și față de regiunea CEE, asigurându-se că există premisele necesare astfel încât capitalul să continue să curgă către economiile reale în timpul unei crize”