Când tai carnea, ai grijă să mergi cu lama cuţitului exact pe lungimea fibrelor. Dacă o tai transversal, rişti ca sucul bogat în nutrienţi să se scurgă. Odată pregătită, nu pune carnea în acelaşi vas în care ai ţinut-o înainte de a o frige, pentru că se poate contamina cu bacterii, scrie doctorulzilei.ro.
Băutura banală care REDUCE DRASTIC efectul nociv ale cărnii la grătar
Grătarul este una dintre cele mai indicate modalităţi de preparare, care te ajută să mănânci carne cu o cantitate mică de grăsime. „De regulă, greutatea bucăţii de carne scade pe grătar cam la o treime şi tot ceea ce se pierde este în mare parte gră sime”, a declarat Eduard Adamescu, medic specialist diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice.
Citeşte şi Vrei să afli câte CALORII au alimentele? Iată cea mai SIMPLĂ METODĂ
Nutriţioniştii îţi mai recomandă să alegi carne de pui, de vită sau de peşte, care să aibă un aspect elastic.
Dacă ţi se pare carnea prea slabă şi crezi că se usucă pe grătar, poţi să o ungi din când în când cu un sos făcut în casă din condimente şi ulei de măsline, care este rezistent la temperaturi înalte. În cazul în care nu vrei să renunţi la carnea de porc, este recomandat să alegi mai degrabă muşchi decât ceafă care este mult mai grasă.
Indiferent de carne, nu trebuie să fie congelată, ci doar refrigerată. Odată decongelată, tot sucul din carne, care conţine toţi nutrienţii, se scurge.
Specialiştii recomandă, de asemenea, să nu laşi mult carnea pe grătar pentru a nu se pierde toate elementele hrănitoare.
Citeşte şi Alimente surprinzătoare pe care le poţi pune pe grătar