Acest lucru nu este adevărat, însă alunitele de pe piele nu sunt mereu inofensive. Unele dintre ele pot genera afecţiuni grave dacă evoluţia lor ia o întorsătură nefastă.
Aluniţele se numesc de fapt, în terminologia medicală, nervi novocelulari şi sunt aglomerări ale celulelor pigmentare, melanocitelor. Aluniţele apar pe corp în densitate mare în preajma vârstei maturităţii, până în 30 de ani, din cauza modificărilor endocrine.
Un lucru cunoscut de puţini oameni este că doar 1% din aluniţele de pe suprafaţă corpului apar la naştere, restul apărând pe parcursul vieţii. Aspectul unei aluniţe normale este cel cunoscut de toată lumea. Semnificaţia aluniţelor de pe corp nu trebuie să va dea motive de îngrijorare, având în vedere că în marea lor majoritate nu sunt periculoase.
Însă, există metode prin care ne putem da seama dacă o aluniţă devine periculoasă pentru noi sau nu. Astfel, în cazul în care alunitele cresc brusc în diametru, îşi schimbă culoarea, încep să se facă simţite sau capătă o roşeaţa în jurul lor, este cazul să va adresaţi medicului.
Continuarea pe Lyla.ro