Cum recunoști carnea de pui cu hormoni. Carnea puilor care au fost injectaţi cu hormoni de creştere reprezintă un pericol pentru sănătate. Puii primesc astfel de substanţe pentru a creşte mai repede. Deşi nu există o diferență de textură între carnea tratată cu substanțe nocive și cea organică, există alte alte lucruri care te pot ajuta să diferenţiezi sortimentele de carne cu hormoni de cele organice, potrivit healthychild.org.
Carnea organică provine de la pui hrăniți în mod natural, fără antibiotice sau hormoni, crescuți în condiții optime. Spre deosebire de puiul sănătos, cel tratat cu hormoni poate provoca diverse probleme de sănătate, mai ales dacă este consumat frecvent.
Atât carnea provenită de la puii hrăniţi natural, cât și cea tratată cu hormoni, sunt bogate în nutrienți precum fier, zinc, fosfor sau vitaminele B. Ambele tipuri conțin cantități de grăsimi saturate și nesaturate, precum și proteine, dar carnea injectată este mai periculoasă pentru organism.
La trei săptămâni, puiul de la ţară e încă foarte mic, în timp ce puii crescuţi în abator au ajuns deja la maturitate.
„Carnea de pasăre care a fost injectată cu aditivi sau condimente trebuie etichetată ca atare şi nu se poate comercializa ca refrigerată sau congelată”, spun şi reprezentanţii ANSVSA.
Potrivit mai multor studii, hormonii din carne pot provoca dezvoltarea mai multor tipuri de cancer, boli tiroidiene, diabet, obezitate, endometrioză, fibrom uterin, infertilitate, astm sau alergii. La fel de periculoase sunt și antibioticele, care pot cauza rezistență la bacterii periculoase pentru organismul uman.
În plus, carnea tratată poate da peste cap echilibrul florei intestinale.
Potrivit unui studiu al oamenilor de ştiinţă de la Centrul de Sănătate Johns Hopkins, peste 70% din mostrele de carne de pui analizate aveau niveluri de arsenic ridicate. Multe sortimente de cereale pentru hrănirea păsărilor au printre ingrediente acest metal greu, despre care se spune că ar avea rol de împiedicare a apariţiei infecţiilor la pui, de a accelera creşterea
acestora şi de a conferi o culoare plăcută cărnii.
Din nefericire, atunci când este gătită la temperaturi mari, nivelul de arsenic din carnea de pui creşte semnificativ. Studiile au demonstrat că nivelurile ridicate de arsenic cresc riscul apariţiei mai multor tipuri de cancer, printre care cancerul de vezică urinară, de plămâni şi de piele.
Citește cu atenția eticheta produsului pe care îl cumperi. Carnea de pui ar trebui să aibă doar pui, dar dacă pe etichetă sunt trecute și alte substanțe pe etichetă, probabil ai în mână un produs cu hormoni.
Citeste si Ce reprezintă striațiile albe de pe carnea de pui. Acestea afectează calitatea cărnii
Cel mai sigur mod de a te hrăni sănătos este să-ţi achiziţionezi carnea de la producătorii locali.
Dacă, totuşi, ai cumpărat un pui din supermarket, există câteva trucuri care te vor ajuta să elimini toxinele care i-au fost injectate: