Maeștri chinezi își bazează arta Feng Shui pe calculul astral al energiilor ce guvernează fiecare casă. Apoi țin cont ca zonele cele mai importante ale casei să fie amplasate pe energii pozitive cum ar fi dormitorul sau camera de zi iar energiile negative încercând să fie evitate, domolite și să le aplice remedii.
De aceea este foarte important momentul în care decizi să-ți faci casă sau să te muți în casă nouă. Atunci ai posibilitatea să faci aranjamentul casei astfel încât să beneficiezi 100% de toate energiile pozitive, să le potențezi la maxim. Dacă o casă este deja construită și complet amenajată va fi greu să schimbi amplasarea camerelor sau să schimbi radical un aranjament în care ai investit timp, imaginație și bani.
Elementele ce contribuie la un Feng Shui bun sunt în primul rând:
Așezarea funcțiunilor casei adică a camerelor ținând cont de direcția fațadei casei și anul construcției. Un consultant Feng Shui îți va putea face aceste calcule
În fiecare cameră mobilierul va trebui așezat după câteva reguli. De exemplu în living trebuie ca televizorul să fie așezat pe o energie de prosperitate și evitat complet zona în care se află vreuna negativă. Pe de altă parte patul trebuie să stea pe o energie protectoare, de armonie umană. Acestea sunt energii liniștite ce nu trebuiesc agitate sau perturbate cu calculator, televizor, joaca copiilor etc
Culorile contribuie foarte mult la un Feng Shui bun pentru ca fiecare culoare reprezintă unul din cele 5 elemente ale naturii (foc, pământ, metal, apa, lemn) iar fiecare dintre cele 5 elemente susține sau reduce efectul unei energii. Astfel, culorile trebuiesc folosite pentru a susține energiile pozitive, benefice și pentru a le domoli pe cele negative.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.