Pe 16 aprilie este Paştele şi ne vom bucura cu toţii de această sărbătoare, mai ales că ne vom strânge la masă alături de cei dragi. Aşa cum este tradiţia, la noi, gospodinele se vor întrece în pregătirea celor mai delicioase preparate, multe dintre ele pe bază de miel, precum friptură, drob, ciorbă sau stufat. Masa de Paşte reprezintă de multe ori o grea încercare pentru organism, mai ales în cazul acelora dintre noi care au ţinut post. Suntem obişnuiţi să mâncăm mult, iar mielul nu este o carne tocmai uşoară. Carnea de miel poate fi extrem de periculoasă pentru sănătate, dacă nu este consumată cu măsură.
Cea mai bună carne de miel este cea care provine de la un miel care are minimum 14 kilograme.
Mieii mai mici au un conţinut mai ridicat de oxipurine. Din cauza conţinutului ridicat de colagen, carnea acestui mieluţ este foarte greu de digerat, cade greu la stomac, mai ales în contextul unei mese bogate de Paşte. Este periculos pentru cei care suferă de probleme digestive, bilă, pancreas. Un miel mic nu are calitate biologică ridicată şi pe deasupra este o proteină care nu ne hrăneşte.
Un miel de 5, 6 kilograme nu este deloc spornic. El conţine foarte multă apă şi într-un final va rămâne cu foarte puţină carne.
Citeşte şi: Ce nu ştiai despre Săptămâna Mare: Semnificaţii, tradiţii şi superstiţii