Cum să ai o relație de cuplu sănătoasă. Secretele dezvăluite de specialista Cristina Andreea Stan

Cristina Andreea Stan vine cu sfaturi pentru cei ce se află într-o relație și îi învață cum trebuie, de fapt, să arate o adevărată conexiune între două persoane.
Filip Stan
05 feb. 2024, 14:25
Cum să ai o relație de cuplu sănătoasă. Secretele dezvăluite de specialista Cristina Andreea Stan

Cristina Andreea Stan vine cu sfaturi pentru cei ce se află într-o relație și îi învață cum trebuie, de fapt, să arate o adevărată conexiune între două persoane.

Citește și Te cerţi des cu partenerul de viaţă? Iată 5 efecte negative asupra copilului tău

Cu o carieră impresionantă în domeniul psihologiei și relațiilor interumane, Cristina Andreea Stan aduce contribuții valoroase pentru îmbunătățirea vieții de cuplu.

Psiholog, terapeut sistemic și de cuplu, aceasta este și realizatoarea emisiunii „La plural”, difuzată pe Canal 33 HD, o platformă dedicată explorării relațiilor din perspective psihologică și spirituală.

Prin intermediul emisiunii sale, Cristina Andreea Stan aduce în fața publicului teme relevante și discuții în profunzime despre aspectele esențiale ale relațiilor interumane.

Sfaturile Cristinei Andreea Stan

Emisiunea servește ca un ghid util pentru telespectatori, facilitând o mai bună înțelegere a sineului și a celor din jur.

Abordând subiecte variate și actuale, de la comunicare și rezolvarea conflictelor la intimitate și construirea unei relații solide, specialistul explorează o gamă diversificată de aspecte care alcătuiesc lumea complexă a relațiilor de cuplu.

„Dependenţa emoţională a fost una din poveștile mele de viaţă și, căutând să mă înţeleg și să mă ajut pe mine însămi, am descoperit că atunci când iubirea începe să doară, nu mai este iubire.

Iar când ar trebui să pleci dintr-o relaţie, pentru că nu ești bine acolo, dar nu te poţi rupe, aceea e dependenţă, nu iubire.

Prima mea carte, Vrei să iubești? Începe cu tine! tratează acest subiect al dependenţei emoţionale – cauzele, manifestările, recomandări pentru a o depăși.

Am avut o mulţime de nesiguranţe și de temeri, am avut relaţii dezastruoase și, atât în viaţa personală, cât și în cea profesională, am avut diverse eșecuri și nemulţumiri. Privind înapoi, înţeleg că toate acestea au fost necesare pentru a învăţa ceea ce este cu adevărat valoros: să ies din rolul de victimă, să mă recunosc, să mă iubesc, să mă accept.

După facultate, am urmat, la Barcelona, o formare pentru psihologi în domeniul dependenţei emoţionale și stimei de sine (la noi nu există așa ceva, deocamdată). Stima de sine influenţează foarte mult și relaţiile noastre cu toţi cei din jur, inclusiv relaţia de cuplu.

De fapt, dacă analizăm majoritatea problemelor psihologice care provoacă nesiguranţă, stres și chiar depresie, vom vedea că multe se bazează pe o lipsă de stimă de sine.

A avea o bună stimă de sine înseamnă să credem că avem abilităţile și resursele necesare pentru a putea face faţă cu succes provocărilor pe care viaţa ni le scoate în cale.

Atunci când stima de sine este bună, trăim totul mai frumos. Ne simţim mai în largul nostru, ne bucurăm mai mult de aspectele pozitive ale vieţii noastre și nu suntem paralizaţi de schimbările și dificultăţile neașteptate. Pe de altă parte, totul devine cenușiu cu o stimă de sine scăzută.

Citește și 9 semne că partenerul te înşală

Apar îndoielile, nesiguranţele, temerile, comparaţiile, sentimentele de inferioritate și toate acestea ne blochează. Ajungem să renunţăm la visurile noastre pentru că vom crede fie că nu merităm, fie că oricum nu am fi capabili să le atingem. Toate cele de mai sus se aplică și relaţiilor, pentru că în relaţii avem, mereu, ceea ce credem că merităm și ceea ce tolerăm”, a declarat Cristina Andreea Stan, potrivit Canal33.ro.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Greșeala banală care a costat-o pe o familie de români 150 de euro în vacanță. “A mai pățit cineva așa ceva”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care au luat permisul de conducere. Trebuie să-l ai pe mașină timp de 12 luni
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Veste pentru proprietarii din România. Vine marea surpriză
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Fraudă uriașă de peste 120 milioane de dolari în criptomonede investigată în România
MediaFlux
CREȘTE vârsta de PENSIONARE. GRAFICE din noua LEGE a pensiilor
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!