Muștele, viespile, insectele de fructe și alţi gândaci intră vara constant în casele noastre și, pe lângă faptul că bâzâie enervant în timp ce încercăm să ne relaxăm, caută și un loc potrivit pentru a-și depune ouăle, stricându-ne mâncarea.
Experții te sfătuiesc cum să scapi de acești mici oaspeți zburători folosind plante naturale, fără chimicale şi fără a cheltui mulţi bani.
1. Fă-ți propriul spray natural împotriva muştelor
Muștele urăsc mirosul uleiurilor esențiale precum menta, lemongrass și lavandă. Îți poți face propriul spray natural împotriva muștelor adăugând câteva picături din oricare dintre aceste uleiuri în apa din sticla de pulverizare. Vă recomandăm lavandă, pentru ca spray-ul să lase și un miros proaspăt în bucătărie. Pur și simplu pulverizați o soluție naturală în bucătărie în timpul zilei și ea ar trebui să împiedice pătrunderea muștelor.
2. Păstrați băuturile carbogazoase în frigider și ștergeți imediat lichidele vărsate
Asigurați-vă că ștergeți lichidul vărsat pe suprafețe și ștergeți sticlele pentru a preveni atragerea muștelor de fructe. Ele sunt atrase de dioxidul de carbon din băuturile carbogazoase, așa că dacă nu găsesc aceste băuturi în bucătărie, se vor muta în alt loc. De asemenea, păstrați băuturile gazoase în frigider pentru a ține muștele de fructe departe de ele.
3. Întreține coșul de gunoi cu bicarbonat de sodiu uscat
Orice ai pune la coșul de gunoi, în lunile de vară, din cauza temperaturii crescute, va avea un proces de putrezire accelerat. Atrage muștele, insectele și viermii, așa că este important să curățați și să goliți găleata mai des în timpul verii. Un truc grozav este să presari bicarbonat de sodiu pe fundul coșului de gunoi înainte de a pune o pungă nouă în el. Bicarbonatul de sodiu ar trebui să absoarbă toate mirosurile și lichidele care se scurg din pungă.
4. Folosiți oțet de mere pentru a descuraja muștele de fructe
Muștele de fructe pot face ravagii în bucătăria ta în timpul verii, ceea ce duce adesea la deteriorarea alimentelor, deoarece oamenii nu vor să mănânce fructe atinse de muște. Dacă în bucătărie sunt muște de fructe, umpleți paharul până la jumătate cu oțet de mere și acoperiți-l cu folie alimentară. Apoi faceți mici găuri în folie. Acest lucru ar trebui să atragă muștele de fructe să intre în pahar. De asemenea, este important să vă păstrați fructele la frigider în timpul zilelor de vară.
5. Nu lăsați vase murdare lângă chiuvetă
În lunile aglomerate de vară, mai ales în vacanțele școlare, este mai greu să găsești timp pentru a spăla vasele murdare. Cu toate acestea, lăsarea vaselor lângă chiuvetă va atrage muștele. Vă recomandăm să spălați vasele cât mai curând posibil vara, pentru a preveni ca muștele să vă contamineze vasele cu bacterii și chiar pentru a-şi depune ouă pe ele.
6. Păstrați alimentele complet acoperite
Muștelor le place să depună ouă în locuri unde temperatura este mai caldă, motiv pentru care alimentele nu ar trebui să rămână neacoperite chiar și în timp ce se răcesc. Împachetați resturile după prânz într-o pungă sau o cutie de plastic care poate fi complet închisă pentru a preveni contactul muștelor cu ea.
7. Păstrați busuioc în bucătărie pentru a respinge muştele
Busuiocul este cunoscut pentru că respinge muștele și țânțarii, ceea ce îl face o plantă utilă multifuncțională în bucătărie. Nu numai că va împiedica muștele să rămână în incintă, dar se potrivește de minune cu un număr mare de rețete.