Începe-ți dimineața cu un duș fierbinte. Acest prim pas îți va îndepărta senzația de frig și te va ajuta să descongestionezi căile nazale.
Ai grijă totuși ca apa să nu fie extrem de fierbinte, deoarece îți va cauza leziuni ale pielii.
Folosește plante aromatice. Poți opta pentru un săculeț din tifon în care să adaugi levănțică, iasomie, mușețel sau orice altă plantă preferi, ba chiar și câteva picături de ulei esențial. Atârnă-l sub jetul de apă. În felul acesta te vei răsfăța cu un veritabil moment de spa chiar la tine acasă încă de la prima oră a dimineții.
Nu sări peste micul dejun
Alimentația este poate cel mai important pion în menținerea sănătății tale, astfel că se recomandă ca dimineața să optezi pentru o veritabilă doză de vitamina C luată din fructe de pădure sau portocale, ambele variante fiind extrem de bogate în antioxidanți.
Poți să adaugi 2-3 cm de ghimbir, să le transformi într-un delicios smoothie, piure de fructe sau să le consumi ca atare.
Apelează la o inhalație, de preferat pe la prânz, înainte de a servi următoarea masă. Astfel, îți vei descongestiona și mai bine sinusurile și vei evita durerea de cap. În apa pentru inhalație poți să adaugi câteva picături de ulei esențial de eucalipt sau de pin.
Ieși din casă la o scurtă plimbare
Înainte de prânz, alege să faci o mică plimbare în aer liber. Chiar dacă simți că te paște o răceală, nu ezita să ieși din casă. În felul acesta îți vei face poftă de mâncare, creierul se va oxigena, circulația sangvină se va intensifica și starea ta generală va fi excelentă.
Pentru prânz, alege o salată de legume în care adaugi pește sau pui, proteinele sunt un real folos pentru întărirea sistemului imunitar.
După prânz, ar fi indicat să bei un ceai din plante, lichide calde pentru a fluidifica mucozitățile și pentru a le elimina, și să te odihnești.
Somnul de la amiază este excelent atât pentru pshicul tău cât și pentru fizic.
Cina dedic-o picanteriilor
Cina, care nu trebuie să depășească ora 18 ar trebui să conțină elemenete care să îți ofere protecție antibacteriană și antivirală. Așa că optează cu toată încrederea pentru ghimbir, usturoi, ardei iute.
După masă, repetă ritualul de dimineață cu baia caldă și aromată, îți vei relaxa musculatura și vei combate răceala. De asemenea, bea un ceai de scorțișoară, ghimbir sau păpădie.
Nu te feri să dormi cât mai mult, astfel încât ora 22.00 să te prindă în pat. Imunitatea bună are nevoie de alimentație, mișcare și bineînțeles odihnă.
Află cât de sănătoasă este scorțișoara AICI