Cereale
„Cele mai multe cereale pentru micul dejun sunt similare în ceea ce priveşte cantitatea şi numărul de calorii, însă diferă în conţinutul de fibre şi de zahăr”, explică Keri Gans de la American Dietetic Association. Cumpără cerealele care au, pentru fiecare porţie, cel puţin 5 grame de fibre şi mai puţin de 12 grame de zahăr. Dacă simţi că ceva lipseşte, alege sortimentele care conţin şi fructe uscate, singura sursă „dulce” recomandată în cereale. De asemenea, ai grijă să nu depăseşti cantitatea de sodiu recomandată zilnic.
Pâine
Caută pâinea care nu conţine, pe felie, mai mult de 100 de calorii şi 150 de miligrame de sodiu. De asemenea, verifică să aibă cel putin 3 grame de fibre pe felie (pâinea albă este, deci, exclusă). „Chiar dacă se precizează că are în compozitie grâu integral, nu este neaparat adevărat”, avertizează Gans. Cumpără în schimb pâinea pe care scrie „100% cereale integrale„.
Legume
Dacă nu găseşti legume proaspete pentru salată, cele congelate sunt o opţiune acceptabilă. Totuşi, alege-le doar pe acelea care nu sunt îmbogăţite cu sosuri. „Dacă sunt preparate cu ceva, cel mai probabil este vorba despre un sos de smântână sau de brânză, de care e mai bine să te lipseşti sau, daca simţi nevoia, îl poţi prepara singură”, propune Gans. Însă poţi reduce cu mult numărul de calorii, dacă în loc de sos presari puţin parmezan peste legume.
Citeşte restul articolului pe Cosmpolitan.ro.