Există un truc foarte simplu care vă răspunde la această întrebare. O gospodină a postat un clip video pe Youtube în care arată metoda ei de a curăța cartofi. Urmăritorii au rămas cu gura căscată.
Cum se face
După ce cartofii au fiert, e necesar să-i lăsați la răcit până când apa ajunge să aibă temperatura de circa 44 de grade Celsius. Apoi, trebuie introduşi într-un bol de apă în care se află cuburi de gheaţă la 7 grade Celsius (45 grade Fahrenheit). În felul acesta, coaja cartofului se desprinde instantaneu şi poate fi îndepărtată printr-o singură mişcare.
Sunt unii care spun că videoclipul nu e real și alții cărora li s-a părut foarte util și chiar au pus în aplicare.
Cu siguranţă nu ştiai că apa în care ai fiert cartofii face adevărate minuni pentru ten şi plante. Mai mult, bucătăresele pricepute o folosesc în prepararea diferitelor mâncăruri delicioase.
Poţi face o mulţime de alte lucruri cu ea. De exemplu, bunicile noastre o foloseau pentru prepararea supei de pui şi chiar şi a pâinii.
După ce ai fiert cartofii, strecoară apa şi las-o să se răcească. Aceasta este bogată în amidon, potasiu şi vitamina B2. După ce ai ţinut-o în frigider timp de două ore, o poţi folosi pentru a te spăla pe faţă. Amidonul combate efectele acide ale machiajului și face tenul mai catifelat. Vei observa rezultatele pe loc.
De asemenea, apa în care ai fiert catofii poate face minuni pentru plante. Dacă nu ai pus sare în ea, udă florile cu această apă. Datorită amidonului şi mineralelor pe care le conţine, această zeamă este un îngrăşămân excelent pentru plante.
Gospodinele o mai foloseau şi atunci când preparau o ciorbă sau o supă. De asemenea, pâinea iese mai pufoasă şi mai gustoasă dacă pui puţină apă în care ai fiert cartofii.
Această zeamă este excelentă atunci când preparăm un sos de roşii pentru friptura de la cină. Amidonul pe care îl conţine leagă sosul şi îl face mai gustos.
Citește și Care sunt alimentele cu amidon și de ce să le evităm dacă vrem să slăbim