El este de părere că putem să ne sporim considerabil şansele de a ni se întâmpla lucruri bune prin propriile atitudini, comportamente şi acţiuni, scrie descopera.ro.
Dr. Richard Wiseman este autorul unor studii şi experimente care au demonstrat că oamenii pot deveni mai norocoşi, sau mai predispuşi la apariţia norocului în viaţa lor, însă cu condiţia de a acţiona, nu de a sta cu braţele încrucişate. Studiile s-au întins pe durata mai multor ani şi au implicat sute de persoane, de la adolescenţi de 18 ani până la pensionari de peste 80 de ani.
Echipa lui Wiseman a realizat un sondaj cu scopul de a arăta câţi oameni se consideră norocoşi şi câţi ghinionişti. Rezultatele au reliefat următoarele:
– 50% dintre respondenţi au afirmat că se consideră norocoşi;
– 14% au declarat că se cred ghinionişti;
– 36% au fost „neutri” – nu se simţeau nici deosebit de norocoşi, nici din cale-afară de ghinionişti.
Din punctul de vedere al lui Wiseman, a te găsi în locul potrivit la momentul potrivit, un lucru care pare esenţial pentru o viaţă plină de noroc, înseamnă a te găsi în starea de spirit potrivită.
Cele patru principii ale norocului, extrase de Richard Wiseman din cercetările sale:
1) Sporeşte la maximum ocaziile de a întâlni şanse favorabile. Oamenii norocoşi observă, creează şi fructifică oportunităţile apărute în viaţa lor.
2) Ascultă-ţi intuiţia. Oamenii norocoşi iau decizii bune ascultându-şi instinctele. Subconştientul nostru gândeşte de multe ori foarte corect şi transmite mesaje clare.
3) Aşteaptă-te la lucruri bune. Oamenii norocoşi au aşteptări pozitive de la viitor, iar acest lucru îi motivează să persevereze.
4) Transformă ghinionul în noroc. Oamenii norocoşi sunt capabili să întoarcă lucrurile în folosul lor, să transforme ghinionul în prilejuri favorabile. Norocoşii caută să vadă partea bună a oricărui lucru şi consideră că ar putea ieşi ceva bun din evenimentul nefericit.