Cum să discuţi cu o persoană care are convingerea că Bill Gates vrea să microcipeze omenirea ca să o distrugă

Multă lume ar considera pur și simplu absurde afirmațiile despre „microcipurile” Microsoft din vaccinuri. Dar cum rămâne cu cei care nu le consideră absurde? Cum discutăm cu cineva care acceptă teoriile conspirației despre vaccinare, pe care le-au găsit online?
Alina Costache
25 mart. 2021, 23:47
Cum să discuţi cu o persoană care are convingerea că Bill Gates vrea să microcipeze omenirea ca să o distrugă

Bill Gates vrea să microcipeze omenirea. Iată, aşadar, cum discuţi cu o persoană care are convingerea că Bill Gates vrea să cipeze omenirea, potrivit dcnews.ro

1. Păstrează-ţi calmul. Dacă întâlneşti informaţii false sau teorii ale conspiraţiei pe reţelel sociale, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să raportezi postarea respectivă. Dacă cel care împrăştie astfel de informaţie este un apropiat de-al tău, abordează-l cu respect și arată-i că-l asculţi cu toată bunăvoinţa.

2. Fii înţelegător. Afirmațiile nefondate potrivit cărora vaccinurile pot modifica ADN-ul uman invocă emoții, nu fapte. Asemenea afirmații exploatează convingeri profunde despre nevoia de a ne proteja corpul de orice este „nenatural”, „murdar” sau „periculos”. Cum la fel se urmăreşte exploatarea sentimentelor noastre despre libertate și autonomia individuală prin afirmaţii conform cărora vaccinurile împotriva COVID-19 vor fi folosite pentru a „microcipa” și a controla omenirea.

Citeste si Bill Gates a spus data la care pandemia de COVID va lua sfârşit: Atunci ar trebui să revenim la normal!

3. Manifestă empatie. Evită să aduci o „serie de contraargumente”, care poate inflama spiritele. Încearcă să stabileşti o legătură la nivel emoțional și personal. De ce este important pentru tine ca persoanele respectivă să ia „decizia corectă” în privința vaccinării? Recunoaşte că eşti îngrijorat pentru sănătatea lor, lucru care i-ar putea determina să își revizuiască opiniile. Simpla expunere la o teorie conspiraționistă poate avea consecințe adverse, chiar și în rândul oamenilor care nu sunt adepții teoriei conspirației.

4. Informează-te din surse de încredere. Dacă ai un apropiat adept al teoriei conspiraţiei, încurajează-l să urmărească paginile și oamenii care distribuie conținut interesant și de încredere, bazat pe date concrete. Conectarea cu oameni de știință, membri ai lumii academice, mass-media independentă, persoane care verifică adevărul afirmațiilor pe bază de fapte și comunități similare este o modalitate bună de a ne imuniza împotriva dezinformării online.

5. Încurajează gândirea critică.În timpul pandemiei, certitudinea „atotștiutoare” pe care o oferă teoriile conspiraționistee poate deveni o sursă de eliberare de anxietățile cotidiene. Oare persoana respectivă ar putea să recurgă la surse dubioase pentru a-și satisface nevoia de cunoastere? Încearcă să întrebi persoana respectivă în cine alege să aibă încredere când este vorba despre sănătate și vaccinuri și de ce. Încurajeaz-o să reflecteze asupra modului în care caută și evaluează informațiile, inclusiv să se gândească la motivele celor care distribuie mesaje antivaccinare.

Citeste si Bill Gates face anunţul aşteptat de toată lumea: „Am putea reveni la un mod de viaţă aproape normal din această toamnă”

6. Ştii când să te opreşti. Opiniile și sentimentele noastre despre sănătate și starea de bine sunt profund personale și complexe și este puțin probabil ca ele să se schimbe peste noapte. Dacă insişti prea mult, există riscul ca persoana cealaltă să găsească justificări și chiar să își întărească convingerile, în ciuda dovezilor contrare. Manifestând compasiune față de cealaltă persoană, chiar dacă te poziţionezi ferm împotriva teoriilor conspiraționiste, poţi începe să schimbi atmosfera anxioasă creată de pandemie.

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Lucrurile pe care un administrator de bloc nu are voie să le facă. Mulți români nu știu asta și riscă să fie țepuiți
Capital.ro
Avertisment pentru românii cu bani pe card. Ce se întâmplă la bancomate: Deosebit de grav!
Playtech.ro
Meteorologii EaseWeather anunță o vară neobișnuită. Canicula vine mai devreme vara aceasta. Ce temperaturi vor fi în iunie și iulie
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Marea senzație pe Netflix. Filmul a spulberat topurile
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
kanald.ro
O tânără, în vârstă de 18 ani, din Dolj, a dispărut fără urmă în drumul către liceu. Poliția a cerut sprijinul populației
Cancan.ro
Vești de ULTIMA ORĂ despre Mihai Leu, din spital. A fost detubat și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Decizie pentru românii cărora le expiră buletinele. NU mai au mult timp. Se aplică de sâmbătă, 3 mai
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Prognoza meteo de 1 mai. Cum va fi vremea în minivacanță, în România, la mare și munte
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Când lecțiile vin de la repetenți: ce ne transmite JD Vance înainte de alegeri