Chirurgul estetician Vangelis Vasalos iti propune 5 modalitati care te vor ajuta sa eviti lasarea sanilor.
Pastreaza-ti o greutate constanta
Ori de cate ori urmezi o dieta de slabit, sanii tai au de suferit! In primul rand pentru ca in proportie de 70% dintre glandele aflate in sani sunt amestecate cu grasime, iar oscilatia in greutate afecteaza pielea, apoi ligamentele se intind si duc la lasarea tesutului.
Citeşe şi Vezi cum ar trebui efectuată autoexaminarea sânilor
O data rupta fibra de colagen din piele, aceasta nu se mai reface niciodata, cu nimic! In cazul unei sarcini se recomanda luarea echilibrata in greutate, sub indrumarea medicului.
Poarta tot timpul sutien de sustinere
Desi multe femei nu poarta sutien din prejudecata ca acesta poate slabi elasticitatea pielii sanilor, ideal este sa il purtati si noaptea, chiar daca sub o forma mai lejera precum bustiera.
„In timpul zilei sanii tind sa se lase spre buric, iar noaptea in partile laterale. Astfel, sustinerea corecta si completa a sanilor este sfanta, cu atat mai mult in cazul femeilor cu sani voluminosi naturali sau cu implant”, sustine chirurgul estetician Vangelis Vasalos.
Au femeile nevoie cu adevărat de sutien? Află ce spun specialiştii
Evita expunerea directa la soare
Mentinerea tonusului pielii sanilor este strans legata de expunerea la razele ultraviolete care pe langa cresterea riscului de aparitie a cancerului, determina subtierea brusca a tesuturilor, imbatranirea si lasarea sanilor.
Chiar daca sportul creste tonusul muschilor si modeleaza forma corpului, acesta nu ajuta la ridicarea sanilor, conform perceptiei generale. De exemplu, exercitiile cardio, cum ar fi alergatul sau aerobicul, sunt legate de miscarea brusca a sanilor si grabesc lasarea sanilor!
Facut in conditii corecte insa, sportul ajuta la o mai buna vascularizare a sanilor si ii face mai fermi!
Află cum să scapi de grăsimea de pe burtă şi de „aripioare” VIDEO
Alapteaza in pozitii avantajoase
Se stie ca alaptarea poate duce la lasarea sanilor, mai ales daca nu folosesti pozitiile ideale pentru alaptat. Astfel, trebuie sa fii foarte atenta la pozitiile in care iti pui bebelusul sa se alapteze.
Cel mai indicat este sa stai culcata pe spate si sa tii copilul pe burta ta, foarte aproape de san. Sau sa stai in sezut, iar cu antebratul sa tii copilul de fund si de picioare.
Daca cel mic este agitat, atunci cea mai buna pozitie este cea in care stai in picioare, iar daca ai probleme cu alaptatul este recomandata pozitia sezand in care copilul este tinut cu picioarele in lateral.