Iată obiceiuri financiare care te vor ajuta să găseşti răspuns la întrebarea „Cum să faci bani?”
Stabilirea unui buget lunar
Pentru cei mai mulţi dintre oameni bugetele sunt plictisitoare. Însă dacă îţi poţi planifica cheltuielile, atunci vei lua decizii mai bune legate de banii tăi. Nu trebuie să lucrezi cu bugete detaliate, unele persoane se simt confortabil cu ele, însă unul care se concentrează pe imaginea de ansamblu este suficient. Iată câteva modele care te-ar putea ajuta:
Investeşte 20% din câştig, nu te atingi de aceşti bani indiferent de situaţie, şi restul de 80% foloseşte-i pentru a trăi. Alocă 20% pentru economii, 50% pentru nevoi şi restul de 30% pentru mofturi, 0% pentru zile negre (jumătate pentru pensie facultativă jumătate pentru un cont de economii), 60% pentru nevoi, 10% pentru cheltuieli neaşteptate şi 10 pentru distracţii.
Poţi să-ţi scrii bugetul pe o bucată de hârtie sau într-un excel, cum îţi este mai uşor.
Urmăreşte cheltuielile
Fie şi numai această decizie poate face minuni asupra finanţelor tale. Nu poţi să-ţi modifici obiceiurile financiare dacă nu ştii unde se duc banii tăi. Poţi să-ţi urmăreşti cheltuilile folosind o agenda simplă sau folosind PC-ul.
Verifică-ţi regulat extrasul de cont
Este important să primeşti o copie a extrasului de cont la intervale regulate. Băncile nu sunt infailibile. Oamenii fac greşeli, iar o greşeală în extrasul contului tău de credit te poate costă bani mulţi. Chiar dacă iniţial o să ţi se pară o mare bătaie de cap, după un timp lucrurile vor deveni mult mai uşoare. Până la urmă, este important să ştii totul despre banii tăi.
Citeşte mai mult pe Sfatulpărinţilor.ro.