Mahmureala ne amintește că nu suntem invincibili, iar Anul Nou aduce tentația petrecerilor lungi care pot veni cu dureri de cap a doua zi. Însă, ținând cont de câteva strategii inteligente, putem evita chinul și ne putem recupera rapid după o noapte de distracție.
Citește și: Ce aduce noroc la bani în noul an. 5 lucruri de care trebuie să ții cont de Revelion
Cu toate că te-ai gândi că mahmureala poate fi stopată în ziua de după Revelion, de fapt, pregătirea începe încă dinainte de primul pahar. Un stomac bine hrănit poate face diferența, așa că este recomandat să optezi pentru mâncăruri consistente. De asemenea, hidratarea reprezintă un alt factor important.
Apa băută pe tot parcursul zilei îți poate oferi un avantaj considerabil împotriva efectelor alcoolului. Mai mult, câteva vitamine precum B și C te pot ajuta să îți întărești organismul înainte de petrecere. Așadar, poți opta pentru băuturi mai ușoare precum vodcă sau gin în locul celor mai întunecate precum whisky-ul sau vinul roșu, care conțin compuși ce pot accentua starea de mahmureală. Se recomandă evitarea cocktailurilor pline de zahăr și alegerea apei tonice sau a lime-ului proaspăt. În același timp, este important să bei încet și să te bucuri de moment, în loc să te grăbești. O regulă simplă este alternarea fiecărui pahar de alcool cu unul de apă, astfel rămânând hidratat și scăpând de posibilele dureri de cap, notează Mediafax.
Gustările sărate precum alunele sau covrigeii îți mențin și nivelul de sodiu în organism. De asemenea, este recomandat să rămâi fidel unei singure băuturi pe tot parcursul serii. Amestecarea tipurilor de alcool poate agrava efectele din ziua următoare. După ce petrecerea se încheie, începe recuperarea. Rehidratarea se face și adăugând un strop de sare și suc de lămâie în apă pentru un impuls de electroliți. Un mic dejun copios cu ouă, bacon și cartofi prăjiți poate face minuni, oferind energia necesară.
Dacă intervine greața, atunci ghimbirul este soluția perfectă, indiferent că este sub formă de ceai sau confiat.