Cum să faci un piure cremos. Atunci când fierbi cartofii pentru piure, gospodinele te sfătuiesc să ții cont de anumite detalii, înainte de a te apuca de treabă. Unul dintre cele mai importante trucuri de care trebuie să ții cont, atunci când te pregătești să prepari cel mai gustos și cremos piure din cartofi, este să alegi cele mai bune legume. Cartofii noi sunt ideali pentru tot felul de mâncăruri.
Un alt sfat este să ții cont de timpul de fierbere și să nu uiți de cantitățile de lapte și unt pe care le adaugi în rețetă, iar, apoi, de asezonatul cu sare, piper și alte mirodenii, după preferințele fiecăruia.
Pentru a obține cel mai cremos piure, sfatul bucătarilor din marile restaurante este să alegi cartofi noi albi, deoarece conțin mai mult amidon și au o textură puțin mai fermă. În consecință, cartofii albi vor face în așa fel încât piureul rezultat să fie mult mai cremos și gustos.
Ca să scăpăm de cocoloașe şi să aibă o consistență spumoasă și fină, specialiștii recomandă să folosești un zdrobitor de cartofi sau, în cazul în care nu ai o asemenea ustensilă, un mixer de mână. Secretul pe care toate gospodinele îl păstrează cu sfințenie este să adaugi doi căței de usturoi în oala cu apă în care ai pus cartofii la fiert. Acest truc îi va conferi piureului o aromă specială. De asemenea, poți încerca același lucru folosind 2 crenguțe de cimbru.
Citeşte şi: Reţeta de şniţele a lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret folosit de celebrul chef
Atenție la apă şi la temperatura laptelui
O greșeală pe care o fac multe persoane, în special începătorii, este că pun apă caldă în oala în care ar trebui să fiarbă cartofii. Dacă facem așa ceva, marginile se vor găti prea mult, iar miezul va rămâne crud. Bucățile de cartofi trebuie fierte la aceeaşi temperatură și în acelaşi timp. Folosește mereu apă rece.
Nu uita că este important să adaugi sare în apa în care fierb legumele. În fond, sarea este cel mai important ingredient în bucătărie.
Toată lumea știe că în piureul de cartofi se folosești lapte, însă majoritatea fac greșeala de a turna lapte rece în oală. Din această cauză, pulpa cartofului se răcește. Încălzeşte uşor laptele într-o crăticioară înainte, nu trebuie fiert, ci doar cald.