Carnea fiartă lent asigură un preparat final gustos. Pentru o mâncare reușită există mai mulți pași pe care gospodinele trebuie să-i urmeze. Lichidul trebuie păstrat sub nivelul de fierbere, iar tigaia trebuie acoperită parțial cu un capac, pentru a menține căldura potrivită.
Citește și: Minciunele pufoase de post! Rețeta delicioaselor fundițe cu care bunicile ne-au îndulcit copilăria
Ar trebui să folosiți lichid doar cât să acopere carnea, iar suprafața ar trebui să se onduleze, nu să facă bule. Pentru o aromă delicioasă, asezonați zeama cu legume și câteva ierburi și condimente. Gătiți puiul doar până când centrul nu mai este roz.
Carnea poate fierbe greu dacă nu este fragedă, iar cea de găină necesită mai mult timp pentru a se fierbe bine. Primul lucru la care trebuie să fim atenți este porționarea cărnii. Aceasta trebuie să fie tăiată în bucăți cât mai mici, pentru a se găti mai repede, potrivit ego.ro.
O variantă ideală este și oala cu presiune. Dacă nu ai, poți apela la un truc. Nu trebuie decât să adaugi o lingură sau o linguriță de inox în oala în care ai pus carnea la fiert. Metalul o va face să se frăgezească mult mai repede și, astfel, scade timpul de preparare. După ce a fiert carnea, lingura se scoate din oală și se adaugă legumele.
Citește și: Ciorbă de pui a la grec, cea mai căutată rețetă de pe internet. Secretele unui preparat de nota 10
Un alt truc se referă la un ingredient banal care există în orice bucătărie. Dacă adaugi o linguriță de bicarbonat de sodiu în oală, vei observa că fierbe mult mai repede carnea. Trebuie doar să înlături spuma care se formează la suprafață și să continui fierberea.