Cum să îngrijești lalelele ca să-ți reziste în vază două săptămâni. Există câteva trucuri care vă ajută să vă bucurați de frumusețea lalelelor mai mult timp.
Specialiștii ne recomandă să cumpărăm întotdeauna boboci de lalele. Florile vor continua să se deschidă treptat și vor rezista mai mult timp.
Foarte important este și modul în care le trasporți de la florărie acasă. Se recomandă să înfășori tulpinile într-un prosop de hârtie umed și să le ții într-un pachet strâns până ajungi acasă. Acest lucru le ajută să rămână hidratate și previne lăsarea tulpinilor.
De asemenea, florarii ne recomandă ca înainte de a le pune într-o vază să tai tulpinile oblic, la un unghi de 45 de grade. Astfel se mărește suprafața de absorbție a apei și previne blocarea fluxului de apă dacă tulpina se sprijină de fundul vazei.
De asemenea, este important să îndepărtezi orice frunză care se află sub nivelul apei. Frunzele scufundate favorizează dezvoltarea bacteriilor, ceea ce poate duce la ofilirea prematură a florilor, potrivit click.ro.
Potrivit florarilor, este indicat să alegi o vază suficient de înaltă, astfel încât să ofere susținere tulpinilor. Lalelele continuă să crească chiar și după ce sunt tăiate, iar dacă nu sunt sprijinite corespunzător, se pot apleca iar acest lucru este inestetic.
O altă recomandare sin partea specialiștilor este să schimbi apa florilor zilnic pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor care pot afecta florile.
Lalelele rezistă mai mult timp dacă sunt așezate într-un loc răcoros, ferit de razele directe ale soarelui, calorifere sau curenți de aer. Temperaturile ridicate accelerează procesul de ofilire.
De asemenea, o linguriță de zahăr poate prelungi durata de viață a florilor. Oțetul, pe de altă parte împiedică dezvoltarea bacteriilor, în timp ce sucul de lămâie reglează pH-ul apei și îmbunătățește absorbția.
Dacă vei urma toate aceste sfaturi, cu siguranță te vei bucura de frumusețea lalelelor o perioadă mai mare de timp.