Cum să îţi amenajezi casa în 2014 ca să nu te faci de râs în faţa prietenilor

Anul 2014 se anunţă un an colorat, cel puţin din punctul de vedere al amenajărilor de interior. Arhitecţii de interior spun că culorile vesele vor domina interioarele indiferent că vorbim de culoarea pereţilor, a mobilierului, a tapiţeriilor sau a textilelor de la geamuri. Un alt cuvânt de ordine în amenajările interioare în 2014 va fi mare, chiar dacă spaţiul este unul mai mic.
Nicu Stan
10 ian. 2014, 09:19
Cum să îţi amenajezi casa în 2014 ca să nu te faci de râs în faţa prietenilor

Ca şi în anii trecuţi stilul minimalist va domina aritectura de interior a locuinţelor moderne. Stilul minimalist prevede camere decorate cât mai aerisit, cât mai simplu şi cu linii drepte. La obţinerea acestui stil vor contribui din plin specialiştii în designul de interior.

„Culoarea care va detrona verdele smarald, care a fost culoarea anului trecut, şi va conduce în anul 2014, va fi galbenul, o culoare energizantă şi caldă. Este o culoare puternică ce ar trebui folosită în nuanţele ei pastelate – mai cuminţi şi mai suave, aceasta dacă nu vrem bineinţeles să creăm un contrast puternic cu ajutorul ei sau să adaugăm câteva accente mai îndrăzneţe de culoare. Trecând de la culori la spaţiu, se va merge pe ideea de mărire a spaţiului. Interioarele vor fi tratate astfel încât să pară mai spaţioase decât sunt în realitate”, a spus pentru RomaniaTV.net, Alina Dinu, arhitect. De asemenea, galbenul este o culoare ce „convieţuieste” bine cu multe alte culori, cum ar griurile colorate, nuanţele de bej, maro, kaki, violet (complementara ei), alb, negru, auriu, etc.

Imprimeurile vor fi la modă şi în 2014

Imprimeurile, indiferent că este vorba de tapet, parchet, plăci ceramice, textile, va fi la modă şi în acest an, numai că un pic diferit de anul trecut.

„Imprimeurile au fost adesea folosite în amenajările anului 2013, majoritatea fiind cu motive florale sau păsări şi vor fi folosite şi în anul acesta cu o aplicabilitate mai largă. Ceea ce se va păstra cu certitudine, chiar dacă modele vor fi altele, va fi aerul vintage al acestora. Tema naturii din 2013 va fi înlocuită de tema etnică. Materialele vor fi mai colorate, iar ţări ca Spania, Africa, Mexic şi de ce nu România, vor fi o mare sursă de inspiraţie”, a precizat Alina Dinu.

Ce mobilă se poartă în 2014

Materialele din care vor fi realizate piesele de mobilier vor trebui să fie plăcute la vedere şi atingere, cât mai fine. De asemenea, ca formă, obiectele de mobilier poate păstra trendul de anul trecut, vintage.

„Piesele realizate manual, infierent că vorbim de mobilier, corpuri de iluminat, obiecte de décor…etc, vor continua să ocupe un loc cheie în interioarele moderne, unicitatea şi frumusetea lor fiind tot mai apreciate. În 2014 trendurile în designul de interior vor face orice spaţiu să fie şic (chic) şi elegant, fără a-i compromite aspectul practic. Decorarea interioară se înclină spre interioare vibrante, care vor face camerele, indiferent de mărimea lor, să pară atrăgătoare şi confortabile”, a mai spus Alina Dinu.

Ce trebuie să călcăm în picioare în 2014

Plăcile ceramice, fie cele destinate podelelor sau pereţilor vor trebui să fie mai speciale în 2014.

„Designul modern al plăcilor de gresie şi faianţă ne oferă şi el un mod minunat de a adăuga o pată de culoare caselor noastre, modele de decor unice sau texturi interesante, în special zonelor în care le întâlnim cel mai des–bai, bucătării, intrări şi nu numai”, a amintit Alina Dinu.

Tehnologia modernă permite producătorilor de plăci ceramice să experimenteze mai mult ca înainte cu aspectul gresiei şi al faianţei, putând adăuga modele neobişnuite, imprimate pe plăci. „Plăcile ceramice moderne au aspect de piatră naturală sau chiar imită metalele preţioasefacandu-le sa para pietre naturale sau chiar metale preţioase”, a adăugat Alina Dinu.

De asemenea, aspectul de marmură, alabastru, bronz, aur al plăcilor sunt trenduri moderne de inspiratie retro, ce vor aduce nostalgia anilor ’70 în casele amenajate modern. Acestea pot fi şi cu modelele simple geometrice- de diamante, hexagon, zigzaguri, cercuri, formele ovale.

Covoare moderne

„Fie că sunt covoraşe mai mici sau care să acopere o suprafaţă mai mare de pardoseală, potrivit stilului minimalist, sunt recomandate covoarele moi, pufoase”, a spus Irina Constantin, designer de interior al firmei Knox Design.

Covoarele persane nu mai sunt la modă. La modă sunt covoarele confecţionate din piele şi din blană naturală. „Sigur că acum lumea nu mai vrea un covor de serie, încărcat cu motive florale sau geometrice, aşa-zisul persan, acum se caută covoare cât mai simple, chiar uni, dar mult mai elaborate, şi, dacă se poate, ţesute manual, din fibre naturale”, a spus pentru RomaniaTV.net, Florin Ghiţulete, administratorul firmei Stilcarpet.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Ce a ajuns să facă Oana Zăvoranu. E foame mare de bani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul dentistei din Brăila! Aceasta ar fi fost ucisă de mafia basarabeană! Declarațiile făcute de rudele presupusului criminal
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Poliția britanică avertizează asupra influenței negative a lui Andrew Tate asupra tinerilor băieți
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!