Cum să îți îngrijești tenul primăvara. Metode eficiente care îți mențin chipul tânăr și luminos

A venit momentul să facem o schimbare în rutina zilnică de îngrijire. Trecerea de la frig la cald poate să afecteze pielea, tocmai de aceea e bine să ne adaptăm obiceiurile în funcție de vreme.
Alina Costache
12 mart. 2024, 23:04
Cum să îți îngrijești tenul primăvara. Metode eficiente care îți mențin chipul tânăr și luminos

Cum să îți îngrijești tenul primăvara. Atunci când temperaturile cresc, cremele, loțiunile pentru ten pe care le-am folosit pe timpul sezonului rece sunt prea dense, așa că trebuie schimbate și adaptate la temperaturile de primăvară.

Cum îți îngrijești tenul primăvara

  • Demachiant

Demachiantul e nelipsit din trusa de îngrijire a oricărei femei, indiferent de anotimp. Alegerea demachiantului se face în funcție de ten, în primul rând, dar și de sezon. Dacă pe timpul iernii am folosit, poate, demachiant pe bază de cremă, primăvara e timpul să revenim la texturi lichide, cum ar fi apa micelară. E o formulă mai lejeră pentru curățarea tenului.

Citește și Care este cea mai bună metodă prin care să îți păstrezi creierul sănătos și tânăr! Specialiștii au dezvăluit cel mai mare secret

  • Gel de curățare

Gelul de curățare e unul dintre cele mai importante produse din rutina de îngrijire. E cel care menține tenul curat și sănătos și e necesar să fie folosit zilnic, dimineața și seara, indiferent de sezon.

  • Crema de zi

Crema de zi se alege și ea în funcție de tipul de ten, însă pielea se comportă diferit în funcție de anotimp. Multe femei se confruntă cu sensibilitate și uscăciune a tenului iarna și de aceea folosesc o cremă mai consistentă. Primăvara și vara, însă, putem opta pentru ceva mai light.

Citește și Cât se fierbe spanacul, de fapt. Cauza pentru care nu iese gustos de fiecare dată. Multe bucătărese fac această greșeală

  • Cremă cu protecție solară

Crema cu protecție solară ar trebui folosită indiferent de sezon. Unele femei aleg, însă, să folosească fond de ten care au și SPF trecut pe ambalaj.

Produse opționale

  • Acidul hialuronic este folosit de multe femei fiindcă, odată cu înaintarea în vârstă, nivelul de acid hialuronic din țesuturi scade, așa că produsele cosmetice care conțin acid hialuronic sunt ideale pentru hidratarea tenului și pentru a reduce ridurile.
  • Retinolul se regăsește de obicei în cremele antiîmbătrânire, fiind o substanță derivată din vitamina A. Îmbunătățește aspectul pielii, reducând petele și ridurile.
  • Acid salicilic (beta-hidroxi-acid) contribuie semnificativ la regenerarea celulară la nivelul tegumentelor, acționează împotriva microbilor implicați în formarea acneei.
  • Alfa hidroxi acizi mai sunt cunoscuți și sub prescurtarea AHA. Aceștia sunt acizi extrași din fructe, astfel de substanțe fiind acidul lactic sau cel glicolitic. Acidul lactic se găsește în lactate, în tip ce acidul glicolitic poate fi extras din trestia de zahăr.
  • Acid alfa-lipoic – este un antioxidant eficient care ajută la regenerarea pielii și combate efectele negative ale radicalilor liberi. Reduce ridurile și oferă pielii un aspect sănătos și strălucitor.
  • Soluție cu cafeină – ajută la reducerea cearcănelor și al aspectului umflat al ochilor.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!