Cum să îți îngrijești tenul primăvara. Atunci când temperaturile cresc, cremele, loțiunile pentru ten pe care le-am folosit pe timpul sezonului rece sunt prea dense, așa că trebuie schimbate și adaptate la temperaturile de primăvară.
Cum îți îngrijești tenul primăvara
Demachiantul e nelipsit din trusa de îngrijire a oricărei femei, indiferent de anotimp. Alegerea demachiantului se face în funcție de ten, în primul rând, dar și de sezon. Dacă pe timpul iernii am folosit, poate, demachiant pe bază de cremă, primăvara e timpul să revenim la texturi lichide, cum ar fi apa micelară. E o formulă mai lejeră pentru curățarea tenului.
Citește și Care este cea mai bună metodă prin care să îți păstrezi creierul sănătos și tânăr! Specialiștii au dezvăluit cel mai mare secret
Gelul de curățare e unul dintre cele mai importante produse din rutina de îngrijire. E cel care menține tenul curat și sănătos și e necesar să fie folosit zilnic, dimineața și seara, indiferent de sezon.
Crema de zi se alege și ea în funcție de tipul de ten, însă pielea se comportă diferit în funcție de anotimp. Multe femei se confruntă cu sensibilitate și uscăciune a tenului iarna și de aceea folosesc o cremă mai consistentă. Primăvara și vara, însă, putem opta pentru ceva mai light.
Citește și Cât se fierbe spanacul, de fapt. Cauza pentru care nu iese gustos de fiecare dată. Multe bucătărese fac această greșeală
- Cremă cu protecție solară
Crema cu protecție solară ar trebui folosită indiferent de sezon. Unele femei aleg, însă, să folosească fond de ten care au și SPF trecut pe ambalaj.
Produse opționale
- Acidul hialuronic este folosit de multe femei fiindcă, odată cu înaintarea în vârstă, nivelul de acid hialuronic din țesuturi scade, așa că produsele cosmetice care conțin acid hialuronic sunt ideale pentru hidratarea tenului și pentru a reduce ridurile.
- Retinolul se regăsește de obicei în cremele antiîmbătrânire, fiind o substanță derivată din vitamina A. Îmbunătățește aspectul pielii, reducând petele și ridurile.
- Acid salicilic (beta-hidroxi-acid) contribuie semnificativ la regenerarea celulară la nivelul tegumentelor, acționează împotriva microbilor implicați în formarea acneei.
- Alfa hidroxi acizi mai sunt cunoscuți și sub prescurtarea AHA. Aceștia sunt acizi extrași din fructe, astfel de substanțe fiind acidul lactic sau cel glicolitic. Acidul lactic se găsește în lactate, în tip ce acidul glicolitic poate fi extras din trestia de zahăr.
- Acid alfa-lipoic – este un antioxidant eficient care ajută la regenerarea pielii și combate efectele negative ale radicalilor liberi. Reduce ridurile și oferă pielii un aspect sănătos și strălucitor.
- Soluție cu cafeină – ajută la reducerea cearcănelor și al aspectului umflat al ochilor.