Cum să îţi pregăteşti maşina pentru vară. Ce trebuie să faci

Maşina, un element important în orice familie, trebuie pregătită şi pentru sezonul cald, ca şi pentru cel rece. Pregătirile vizează atât exteriorul maşinii, cât interiorul acesteia. Pregătirea automobilului pentru a da piept cu zilele caniculare de vară nu costă mult şi nici nu o să îi ia mult timp proprietarului.
Iulian Tudor
05 iun. 2014, 06:46
Cum să îţi pregăteşti maşina pentru vară. Ce trebuie să faci

Pe lângă interior şi exterior, proprietarul maşinii are de verificat şi de pus la punct şi câteva elemente din partea mecanică a automobilului, scrie promotor.ro. Indicat ar fi ca pregătirea maşinii să înceapă cu partea exterioară a automobilului.

Citeşte şi Metoda INEDITĂ prin care un bărbat şi-a vândut MAŞINA pe INTERNET apelând la perversitate şi SEX FOTO

Pregătirea exterioară

1. Razele ultraviolete afectează vopseaua, de aceea e bine ca după ieşirea din iarnă să aplicaţi un tratament cu ceară caroseriei maşinii.

2. Verificaţi şi schimbaţi ştergătoarele de parbriz şi lunetă. Dacă locuiţi într-o zonă unde ninge abundent, este mai mult ca sigur că acestea au avut mult de lucru pe durata iernii. Plus că temperaturile scăzute favorizează deteriorarea ştergătoarelor iar lamele acestora se umplu de crăpături pe care substanţele împrăştiate de utilajele de deszăpezire şi căldura nu fac decât să le accentueze, iar suprafaţa geamului nu mai este acoperită uniform.

Pregătirea interiorului pentru vară

1. Asiguraţi-vă că sistemul de aer condiţionat este în stare perfectă de funcţionare, este mult mai stresant să conduceţi pe căldura verii fără o instalaţie de aer condiţionat funcţională. De asemenea, rezerva de freon a sistemului de climatizare trebuie încărcată şi ţinută sub observaţie.

2. Investiţi bani într-un parasolar care să acopere bordul şi volanul în momentele în care maşina nu este folosită sau vă aşteaptă în parcare. Culoarea neagră de la interior atrage razele solare iar supraîncălzirea habitaclului duce, în timp, la deteriorarea materialelor de la interior.

Citeşte şi Ştiai că este STRICT INTERZIS să-ţi speli maşina în faţa blocului? Vezi ce AMENDĂ rişti dacă faci asta

3. Dacă nu călătoriţi pe distanţe lungi, încercaţi să ţineţi portbagajul cât mai gol cu putinţă. O greutate suplimentară de 45 kg poate creşte consumul de carburant al maşinii cu 2%.

PARTEA MECANICĂ

1. Verificaţi uleiul şi schimbaţi-l, în special dacă locuiţi într-o zonă cu temperaturi extreme. Diferenţele mari de temperatură afecteză proprietăţile uleiului de motor.

2. Verificaţi starea generală a bateriei şi nivelul de lichid din aceasta. În lunile călduroase, bateria este mult mai solicitată şi situaţii neplăcute se pot produce produce oricând.

Citeşte şi Renault va lansa în India o maşină mai ieftină de 5.000 de euro

3. Nu uitaţi nici de antigel, din cauza acestuia motorul nu îngheaţă iarna dar nici nu se supraîncălzeşte vara.

4. Dacă aveţi anvelope all-season, verificaţi presiunea acestora precum şi dacă nu prezintă crăpături, umflături sau deformări, pentru drumurile încinse favorizează o potenţială explozie. În cazul în care aveţi anvelope de iarnă, este de la sine înţeles că acestea trebuie înlocuite cu cele de vară, pentru o mai bună manevrabilitate, siguranţă şi eficienţă a consumului de carburant.

5. La fel de importante sunt şi frânele, iar gradul de uzură al plăcuţelor de frână trebuie inspectat neapărat. Temperaturile înalte şi apa provenită din ploile abundente de vară pot crea un adevărat haos din sistemul de frânare al maşinii.

6. Nu în ultimul rând, deşi multe din verificările de mai sus se pot face de către şoferii cu un minim de cunoştinţe de mecanică, vă sfătuim să apelaţi la serviciile unui mecanic auto pentru o mai bună evaluare a stării de funcţionare în care se află maşina dumneavoastră.

DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Spynews
Mutare neașteptată în scandalul dintre urmăritul internațional Horațiu Potra și fosta soție / Miza: averea de milioane!
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Autostrada din România așteptată de milioane de români. Este cea mai scumpă construită în țara noastră
Capital.ro
Verdict clar pentru George Simion. Decizia luată de judecători
Playtech.ro
Victor Ponta sfidează din nou! Ce a făcut pentru sârbi pentru cetăţenie? A pus România pe locul 2
DailyBusiness
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
Adevarul
Tarifele impuse de Trump declanșează o vânzare masivă a obligațiunilor americane. China vinde datoria SUA? Panica se extinde pe piețe
wowbiz.ro
Pericol la Cernobîl: România, în zona de risc?! Sarcofagul care izolează materialul radioactiv, grav avariat în urma unui atac cu dronă
Spynews
Documente-bombă! Cum a încercat Honorius Prigoană să-și execute tatăl mort! Un singur detaliu i-a scăpat
Spynews
Când urmează să nască soția lui Adrian Velea. Prezentatorul de la Acces Direct și partenera lui vor deveni părinți de băiețel
Evz.ro
Cum se face corect plinul de combustibil. Cei mai mulți șoferi greșesc
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
kanald.ro
Pensionarii primesc pensiile restante în aprilie. Casa de Pensii a anunțat județul în care seniorii primesc bani în plus
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a primit ieri vestea tristă. Nu se mai poate face nimic. E definitiv
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă gimnastă din lume, care a făcut o avere impresionantă, a luat decizia să se retragă. Cum va arăta viața ei
stirilekanald.ro
Detalii terifiante din vila în care românca Andreea Mottram a fost ucisă de fiica adoptată. Ce a găsit soțul româncei: În jurnal scria negru pe alb cât își detesta mama
Schimbări la pensiile speciale! Crește vârsta de pensionare de la 1 ianuarie 2026
MediaFlux
BANI pentru PENSIONARI, înainte de Paşte. TICHETE de câte 100 - 125 de lei, cu buletinul
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Victor Ponta și „Sistemul”: când Lupul strigă „Lupul!”