România se confruntă, de câteva zile bune, cu temperaturi foarte mari. Zilele caniculare și-au făcut prezența în țara noastră, iar meteorologii au emis deja primele avertizări.
Citește și Prognoza meteo 26 iunie. Canicula se extinde în România, dar vor fi și ploi torențiale și vijelii
Tu știi cum să îți protejezi pielea în zilele de vară? Există câteva trucuri pe care s-ar putea să nu le știi.
Luna iunie nici nu a ajuns la final și deja s-au înregistrat primele temperaturi extreme, iar meteorologii au emis avertizări, inclusiv de tip cod roșu, pentru caniculă.
Vremea toridă este abia la început și tocmai de aceea trebuie să știm care sunt cele mai importante lucruri pentru sănătate.
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că vara este anotimpul ideal pentru plajă și pentru relaxare la soare. Unul dintre momentele preferate de mulți români este însă și un adevărat inamic pentru ten.
Expunerea la soare, mai ales la orele de vârf, vine cu numeroase dezavantaje pentru piele și mai ales pentru ten, potrivit Infocons.ro.
Până la data de 26 iunie este valabil un cod galben de caniculă, emis pentru jumătatea sudică a țării.
Prognoza pentru luna iulie anunță deja temperaturi mari și va fi foarte cald în toată țara.
Chiar și așa, nu trebuie să uităm că odată cu vara a început și sezonul vacanțelor la mare, acolo unde plaja nu lipsește niciodată din programul turiștilor.
Trebuie să ținem însă cont de faptul că expunerea la soare poate aduce adevărate dezavantaje pielii și aspectului acesteia.
„Este foarte importantă protecția solară pentru că nu mai avem strat de ozon, soarele este din ce în ce mai agresiv și temperaturile sunt din ce în ce mai mari. Când mă refer la protecție solară, nu spun neapărat doar crema de protecție pe care o cunoaște toată lumea, însă trebuie să amintim și aici câteva lucruri.
Cu cât indicele SPF este mai mare, cu atât suntem mai în siguranță. Este bine să o aplicăm frecvent, cel puțin la două ore și într-un strat suficient de gros”, a precizat medicul Iulia Roșu, conform Wowbiz.ro.
De asemenea, și vestimentația joacă un rol foarte important în protejarea pielii și contrar așteptărilor, culorile închise limitează expunerea la razele nocive ale soarelui.
„Pe lângă produsele de foto – protecție pe care le găsim în farmacii, practic protecția solară este un stil de viață. Mai putem să avem grijă la îmbrăcăminte, să ne protejăm vestimentar. Aici este important de știut că hainele închise la culoare protejează mai bine față de radiațiile UV decât cele deschise. Materialul trebuie să fie mai dens, să nu se vadă mâna noastră prin textura materialului”, a mai adăugat ea.
În timpul zile, atunci când observăm că umbra noastră ajunge să aibă dimensiuni mai mici ca ale corpului, este recomandat să știm că a venit momentul să intrăm în casă, să ne adăpostim la umbră și mai ales să evităm total deplasările care nu sunt deloc necesare.
„Atunci când umbra noastră este mai mica decât noi atunci când mergem pe stradă, soarele este foarte sus și unghiul solar este foarte mic și atunci este important să ne ferim de expunerile care nu sunt absolut necesare.
Te-ar putea interesa și Căldura a afectat deja culturile de cereale. Grâu a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele zece luni
Nu trebuie să uităm nici de consumul de lichide, noi trebuie să ne hidratăm mai mult în aceste zile pentru că noi pierdem apă și electroliți prin perspirații. Este recomandat să purtăm pălărie, ochelari de soare ca să ne protejăm retina, dar și cu efect anti – rid pentru zona ochilor”, a mai precizat dermatologul Iulia Roșu, conform sursei menționate anterior.