Cum să mănânci ca să scapi de 1000 de calorii pe zi

Gandeste-te doar cat ai putea sa slabesti daca ai reduce aportul caloric zilnic cu 1.000 de calorii! Acest lucru nu este imposibil. Mai mult, nu trebuie sa te infometezi pentru a scapa de 1.000 de calorii pe zi.
Alina Costache
12 feb. 2014, 06:42
Cum să mănânci ca să scapi de 1000 de calorii pe zi

Prea putine persoane stiu care este aportul loc caloric pe zi. Mai mult, majoritatea are impresia ca mananca mai putin decat o face in realitate. Rezultate: un aport caloric crescut care duce la ingrasare.

Pentru a da jos kilogramele in plus este absolut necesara reducerea numarului de calorii provenite din mancare si bautura, pe zi. Dar cum putem obtine acest lucru fara a ne infometa? Ei bine, secretul consta in alegerile alimentare facute, de la ce mancam dimineata, la cum ne bem cafeaua si la comenzile pe care le facem cand luam masa in oras.

Iata cum poti reduce aportul caloric zilnic fara sa depui mare efort!

1. La pranz, mananca o portie de paste aperitiv in loc de un fel principal
O portie clasica de paste poate avea pana la 600 de grame, echivaland astfel cu aportul necesar de cereale pe zi. In loc sa comanzi in oras sau sa-ti prepari acasa o portie clasica de paste, opteaza pentru varianta de aperitiv. Aceasta contine doar 300 de grame de paste. Adauga peste ele sos proaspat de rosii, legume si condimenteaza cu ce vrei tu, in afara de sare. O portie de paste aperitiv este suficienta pentru o masa. De altfel, inlocuind felul principal cu o portie aperitiv de paste, de preferinta din faina integrala, scazi aportul zilnic de calorii cu 300.

2. Sosul de salata separat
Multe persoane considera ca o masa formata din salata este una sanatoasa si redusa caloric. Daca comparam cu o portie de friptura cu cartofi, cu siguranta este adevarat. Dar nici salata nu este lipsita de ingrediente care ingrasa. Principalul inamic din salata, care o face mai putin sanatoasa, este sosul. In afara de cele facute in casa, de tine sau de cineva apropiat, nu ai de unde sa stii ce se pune in sosurile de salate comandate la restaurant sau cumparate de la supermarket. De regula, ele abunda in grasimi si in conservanti. Pentru a nu cadea in capcana, atunci cand iti cumperi o salata, asigura-te ca sosul este separat. Din acesta, pune-ti peste salata doar una sau doua linguri, nu mai multe. Vei vedea ca aceasta va capata textura si gustul care iti place. Mai mult, punandu-ti tu una sau doua linguri de sos si nu mai multe, poti reduce aportul zilnic de calorii cu peste o suta.

Continuarea pe Lyla.ro

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat cu 51% din voturi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!