Mănâncă peşte şi fructe de mare măcar o dată pe săptămână
În urma unor studii, s-a demonstrat că persoanele care mănâncă frecvent peşte scad drastic (cu 60%) posibilitatea de a face Alzheimer. Se pare că, un consum regulat de peşte şi fructe de mare scade cu 10% anual îmbătrânirea creierului.
Un Sudoku pe zi
De asemenea, specialiştii recomandă să ne facem timp să ne jucăm inteligent, în fiecare zi. Măcar 10-15 minute să le alocăm acestui tip de activitate. Jocurile tip Sudoku sau Mah Jongg sunt ideale pentru creier.
Singurătatea nu este bună pentru creier
O echipă de specialişti din cadrul programului guvernamental Foresight, din Marea Britanie, a lansat un ghid cu câteva activităţi care ne ajută să ne păstrăm sănătatea mintală. Specialiştii recomandă să ne petrecem cât mai mult timp în compania altor oameni.
Citeşte şi Cum influenţează TĂCEREA creierul
Aceştia susţin şi că practicarea unui hobby precum sportul sau grădinăritul conduce la detensionarea organismului şi, implicit, la folosirea unor regiuni cerebrale pe care le folosim mai rar.
Învaţă o limbă străină
În plus, experţii au recomandat să căutăm zilnic ceva frumos. Amintirile acestea ne vor fi de folos atunci când devenim deprimaţi sau cu o stimă de sine scăzută.
Un alt obicei care ne menţine creierul tânăr este învăţarea unui lucru nou, precum o limbă străină sau cântatul la un instrument.
Ai grijă la colesterol
Experiţii au arătat că nivelurile crescute de colesterol rău în organism pot creşte cu aproape 40% riscul de demenţă şi Alzheimer spre vârsta a treia. În plus, e demonstrat ştiinţific faptul că persoanele obeze suferă un declin mental mai rapid faţă de cele cu greutate normală.
Problemele de dinţi au legătură cu demenţa
Cercetările în domeniu au descoperit o legătură importantă între sănătatea dinţilor şi a gingiilor şi demenţă. Mai exact, cercetătorii au descoperit că persoanele care nu se spală zilnic pe dinţi sunt mai predispuşi la apariţia inflamaţiilor la nivelul cavităţii orale şi astfel riscul de răspândire a acesteia către creier creşte cu aproape 65%, în comparaţie cu cei care se spală zilnic pe dinţi.
Descoperă când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie