Cum să ne protejăm de radiaţiile telefoanelor mobile

Telefoanele mobile sunt indispensabile pentru foarte mulţi dintre noi. Am ajuns să nu ne mai concepem viaţa fără să sunăm de oriunde am fi, să dăm sms-uri, să primim, să ţinem legătura cu oricine vrem, iar când avem telefonul închis, descărcat sau stricat parcă ne lipseşte mâna dreaptă.
Romania TV
04 sept. 2012, 06:56
Cum să ne protejăm de radiaţiile telefoanelor mobile

Sunt milioane de abonamente de telefon mobil, iar numărul lor e în continuă creştere. Statistic, ne petrecem în medie 12 ore pe lună cu telefonul mobil în preajmă, vorbind la el sau scriind un sms.

Însă, cu cât noi devenim mai dependenţi de telefoanele mobile, cu atât mai mult creşte îngrijorarea specialiştilor în sănătate cu privire la efectele pe care acestea le au asupra organismului.

Telefoanele mobile ne expun la o radiaţie electromagnetică numită energie de radiofrecvenţă. Specialiştii au suspectat că această radiaţie poate creşte riscul de leziuni la nivelul celulelor creierului, fapt ce poate duce la tumori cerebrale, întrucât în 1995 s-au făcut studii în acest sens pe şobolani. Dar majoritatea studiilor ulterioare, efectuate pe oameni nu au confirmat această concluzie. În decembrie anul trecut, Societatea de Cancer din Danemarca a dat publicităţii rezultatele unui studiu care a durat 29 de ani şi care nu a găsit asocieri solide între creşterea substanţială a consumului de telefonie mobilă şi apariţia tumorilor cerebrale.

Iată câteva modalităţi simple prin care tu şi familia ta să vă limitaţi expunerea la radiaţiile telefoanelor mobile, aşa cum ne învaţă dr Mehmet Oz în “Oprah Magazine”:

Foloseste cat mai putin telefonul mobil lipit direct de cap. Ia-ti un handsfree cu cablu sau foloseste functia de speaker a telefonului mobil ori de cate ori poti. Handsfree-urile emit un nivelmult mai redus de radiatii decat telefonul mobil in sine lipit de capsi iti permit sa tii telefonul la distanta. Unele studii afirma ca radiatia telefonului mobil este de 8 ori mai puternica decat a handsfree-ului cu cablu.

Nu iti tine telefonul mobil in geanta. Un studiu publicat anultrecut in Jurnalul de chirurgie cranio-faciala leaga radiatia telefonului mobil de scaderea densitatii osoase in zona pelviana (cea expusa cel mai mult la nivelul gentii, daca telefonul mobil este in ea) si un studiu din 2008 realizat de o clinica de specialitate din Cleveland a descoperit drept efect scaderea fertilitatii la barbatii care umbla cu telefonul mobil in buzunarul din fata al pantalonilor. Sigur ca nu mereu poti evita si trebuie uneori sa iti pui telefonulmobil in geanta sau buzunar; insa ori de cate ori poti evita, este bine sa o faci, pentru sanatatea ta.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

DailyBusiness
Pensie record în România! Un român încasează peste 108.000 de lei pe lună doar din contributivitate!
Spynews
Cum comunică Ozana Barabancea cu părinții ei decedați. Ce face jurata Te cunosc de undeva de fiecare dată când merge la mormânt: „Îi bag în ședință”
Bzi.ro
Alexandru Papadopol, acuzat că și-ar fi părăsit iubita înainte de nuntă! Ce a spus actorul în apărarea sa
Fanatik.ro
Gică Hagi, oprit şi înconjurat de Poliție în trafic chiar de ziua lui! Ce a urmat depășește orice imaginație. Video
Capital.ro
Călin Georgescu e demolat. Verdictul la care nu se gândea niciodată: Praf ne-am făcut
Playtech.ro
Laura Vicol, gest disperat înainte de a fi arestată. Ce a făcut de faţă cu toată lumea, nu se mai...
DailyBusiness
Angajări pe bandă rulantă la McDonald’s. Iată ce salariu se oferă și care sunt beneficiile
Adevarul
Misterul bombelor atomice pierdute prin oceane. O singură astfel de armă are un randament de 3.8 megatone
wowbiz.ro
Mihaela a murit alături de tatăl ei, după ce s-au scufundat cu mașina în râul Olt! Ce a apucat tânăra să facă în ultimele clipe de viață?
Spynews
De ce să nu mai arunci coaja de la fructe și legume. Cum poate fi folosită
Spynews
O influenceriță din România a izbucnit în lacrimi după ce a fost acuzată că a slăbit cu medicamente de diabet și nu mâncând sănătos / VIDEO
Evz.ro
Vine ce e mai rău în această iarnă. România, lovită din plin
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Ultimul mesaj al Mihaelei, înainte să se stingă alături de tatăl ei după ce au plonjat cu mașina în râul Olt: „Ai fi nemuritoare...”
Cancan.ro
Digi RCS-RDS, anunțul începutului de februarie. Oferă acest smartphone de ultimă generație tuturor abonaților din România
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Călin Georgescu nu va fi lăsat să candideze! Decizia CCR pe care o așteaptă toată România
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
VIDEO Păcălită pe Facebook, a furat seiful familiei. "M-a amăgit și m-a fraierit. Regret enorm"
substantial.ro
Patru tineri suspectați de vandalizarea a sute de vehicule în Germania, anchetați pentru legături cu Rusia
MediaFlux
SUSPENDAREA lui IOHANNIS, votată în Parlament! Informația momentului
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Bugetul CNAS pentru 2025 acoperă doar 10 luni de medicamente compensate: sănătatea românilor în mare pericol