Cum să păstrezi corect cafeaua acasă. Aceasta îşi pierde foarte uşor gustul, dacă nu este păstrată în condiţii corespunzătoare. Vă prezentăm câteva trucuri care vă vor ajuta să vă bucuraţi de aroma cafelei cât mai mult timp.
Foarte important este ca atunci când cumperi cafea măcinată să o păstrezi în ambalajul original, doar dacă acesta este o pungă căptușită la interior cu staniol și prevăzută cu un sistem de ventilație special conceput să păstreze aroma intactă.
Atenţie, după ce ai desfăcut ambalajul, cafeaua trebuie neapărat transferată într-o cutie de metal sau de sticlă cu capac. Este bine să ţinem cutiuţa cu cafea într-o cămară răcoroasă, bine ventilată, fără soare, fără căldură și fără schimbări mari de umiditate și temperatură.
Şi borcanele de sticlă reprezintă o alternativă potrivită pentru a păstra cafeaua. De asemenea, cafeaua se mai poate pătra şi la congelator, doar dacă este sigilată perfect.
Cafeaua ambalată în pungă din hârtie alimentară îşi păstrează aroma cel mult şase zile. Gustul se păstrează până la două săptămâni de la deschidere în pachetele speciale, cu valve care permit aerisirea cafelei, dar nu lasă aerul să pătrundă, cum sunt majoritatea pachetelor moderne, potrivit spynews.ro.
Citeşte şi Ce poţi să păţeşti dacă mănânci pepenele roşu cu tot cu sâmburi
– cafeaua măcinată sigilată: 3 – 5 luni în cămară/ 1- 2 ani în congelator
– cafeaua boabe sigilată: 6 – 9 luni în cămară/ 2 -3 ani în congelator
– cafeaua instant sigilată: 2 – 20 de ani în cămară/ infinit la congelator
Pentru cafeaua desigilată, perioadele de expirare diferă:
– cafeaua măcinată desigilată: 3 – 5 luni în cămară/ 3 – 5 luni în congelator
– cafeaua boabe desigilată: 6 luni în cămară/ 2 ani în congelator
– cafeaua instant desigilată: 10 luni în cămară/ infinit în congelator