Pâinea este unul dintre alimentele pe care românii îl consumă în fiecare zi, fie în cantități mici, fie în cantități mai mari. Este bine știut și faptul că produsul îngrașă, deci, atenție la consum. Te-ai gândit vreodată cum poți păstra pâinea proaspătă chiar și pentru mai mult de 7 zile?
Este deja bine știut faptul că românii nu se pot dezice de pâine, fie că o folosesc pentru sandvișuri sau alături de alte preparate, acest aliment este nelipsit de pe mesele românilor.
Totuși, cel mai enervant lucru îl reprezintă momentul în care abia aștepți să mănânci, dar când deschizi punga, pâinea este deja întărită.
România TV vine în ajutorul tău și te sfătuiește ce trebuie să faci, de fapt, ca pâinea să nu se mai usuce sau să se întărească atât de repede!
De foarte multe ori, pâinea capătă mucegai după doar câteva zile și nu mai poate fi consumată. Există, totuși, o metodă prin care poți păstra pâinea pentru o perioadă mai lungă.
Gospodinele adevărate apelează la trucuri foarte simple pentru a păstra pâinea pe o perioadă mai îndelungată. Acest produs se întărește foarte repede, chiar și în decurs de 24 de ore, iar atunci nu mai este foarte bună la gust și nici la textură.
Astfel, multe gospodine aleg să păstreze pâinea învelită într-o cârpă sau un prosop, apoi să o bage la congelator pentru a evita să se deshidrateze și să se întărească. Totuși, trucul este altul.
Adevăratele gospodine cu experiență știu ce trebuie făcut, de fapt. Multe persoane preferă să nu o plaseze în congelator, ci în frigider, astfel, se va limita și înmulțirea bacteriilor.
De exemplu, dacă plasezi pâinea în congelator, la câteva ore distanță este foarte posibil să se usuce, iar gustul se poate schimba.
Citește și Câtă pâine trebuie să mănânci într-o zi. Nutriționist: „Mai mult nu avem nevoie”
De asemenea, dacă alegi să pui pâinea în frigider, asigură-te că va sta într-o pungă de plastic, în care să faci găuri mici pentru a evita umiditatea și forma mucegaiului, iar în acest fel, produsul poate ”respira” în voie, potrivit Cancan.ro.