1. În căutarea de idei
Deşi nu este nimic în neregula în a respecta regula generală (cină/vin/flori) pentru o întâlnire romantică, această variantă lasă foarte puţin loc pentru creativitate sau individualitate. Şi până la urmă de ce să urmezi o rutină, când poţi să-ţi impresionezi partenerul (partenera) cu ceva unic, deosebit, surprinzător.
Pentru început poţi lua un pix şi o foaie de hârtie şi să îţi notezi ideile care îţi vin în minte. Notează-ţi şi evidenţiază-ţi şi elementele care şti că îi plac sau îi displac partenerului (partenerei) tale. Ţine cont de personalitatea jumătăţii tale şi încearcă să găseşti o variantă care să îi placă şi lui (ei). Introdu în atmosfera întâlnirii voastre momente speciale ale relaţiei voastre.
Daca lui (ei) îi plac lucrurile simple şi elegante, ai putea spre exemplu, să cauţi o sticlă de vin deosebit, ceva vechi şi plin de aromă. Însa indiferent de alegerea făcută, nu uita nicio clipă de gusturile lui (ei) şi ai grijă că ceea ce alegi să fie pe placul amândorura.
2. Locaţia
Acum că te-ai documentat şi ştii ce vrei să faci, trebuie să te hotărăşti şi unde vei organiza totul. Într-adevar poţi afirma că ai noroc dacă ai la dispoziţie un balcon, o verandă sau o terasă unde să poţi pune o pătură groasă pe jos şi să vă bucuraţi de o seară romantică la lumina stelelor. Pentru noi, toţi ceilalţi, înghesuiţi în apartamentele de la bloc (şi nu, ieşirea de incendiu nu se califică drept terasă) nu este neapărat nevoie să ne pierdem speranţa. Parcul sau un loc deschis plin de verdeaţă se pot preta la fel de bine pentru o întâlnire plină de romantism. Poţi de asemenea să foloseşti o anumită tema pentru întâlnirea voastră. Dacă ştii că îi plac bărcile şi apa, poţi încerca să organizezi ceva la marginea unui lac, sau chiar pe apă, fie într-o barcă fie pe o insuliţă. Pe de altă parte, dacă sunteţi amandoi încă la liceu sau la facultate şi şcoala are un teren de fotbal la dispoziţie, încearcă să vezi dacă nu poţi aranja să vă întâlniţi chiar pe teren. Însă ai grijă să ceri voie înainte.