„Un smartphone cu specificații de top și ecran mare trebuie încărcat zilnic, lucru care duce la creșterea numărului de cicluri de încărcare-descărcare din viața unui acumulator. Acest aspect, alături de utilizarea foarte intensă, duce la autonomii foarte scăzute în comparație cu telefoanele obișnuite”, a precizat Marius Boca, reprezentant EuroGSM.
Asta face ca acumulatorii Li-Ion, folosiți de majoritatea dispozitivelor mobile de pe piață, să aibă o durată de viață de câțiva ani, dar după primul an autonomia scade foarte mult. Însă dacă nu sunt respectate câteva reguli simple, atât de natură hardware, cât și software, performanțele acestora vor scădea în timp mai rapid.
Aspectele de natură hardware țin în principal de ciclurile de încărcare a acumulatorului. Acesta trebuie să fie încărcat înainte să se descarce complet și să fie deconectat de la sursa de încărcare înainte de a ajunge la un nivel de încărcare de 100%. De asemenea, telefonul nu trebuie lăsat în mașină sau în alte locuri închise atunci când este foarte cald. În acest sens, este recomandat ca, atunci când nu este folosit, acumulatorul să fie păstrat într-un loc cât mai răcoros și să fie încărcat în jur de peste 40%.
Citeşte continuarea pe playtech.ro