Cum să prepari cea mai bună pâine de casă coaptă în pungă. Această reţetă a făcut furori pe grupurile din Ungaria, iar recent a început să aibă succes şi printre gospodinele de la noi. Ideea este briliantă. Punga menţine umiditatea de care are nevoie aluatul în prima fază de coacere. În cazul pâinilor clasice se obţine asta cu ajutorul aburului generat de o tăviţă cu apă clocotită, aşezată pe fundul cuptorului. Aburul menţine coaja umedă şi permite creşterea frumoasă a pâinii. După prima etapă de coacere, se scoate tăviţa cu apă si urmează rumenirea cojii. Aşa se face în toate reţetele corecte de pâine.
Reţetă fabuloasă! Cum să prepari cea mai bună pâine de casă coaptă în pungă! Secretul pe care trebuie să îl ştie orice gospodină
Ingrediente
-400 de grame de făină de grâu.
-300 g faina integrala.
-10 grame de drojdie uscată.
-2 linguri de zahar.
-2 lingurite de sare.
-500 ml apă caldă.
-4 linguri ulei de masline.
Mod de preparare.
Drojdia se amesteca cu zaharul, sarea si putina faina si se lasa sa creasca la loc cald 15 minute. Intre timp, se amesteca. oul si uleiul, apoi se adauga maiaua obtinuta anterior. Se adauga faina treptat si se amesteca cu mana pana se obtine un aluat omogen. Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se farmanta pana se obtine un aluat suplu.
Se muta intr-un vas incapator, uns cu putin ulei si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, 1 ora. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se ung pungile magice cu ulei pe interior.
Se imparte aluatul in jumatate si se formeaza 2 painici. Se introduc cu grija in pungile magice, se inchid pungile cu clipsurile prevazute, se aseaza pe o tava potrivita pentru cuptor si se lasa la crescut inca 20 de minute. Se coc 30 de minute, pe raftul din mijloc al cuptorului.
Se indeparteaza pungile cu grija si se lasa putin la racit inainte de a se felia.
Se obtin 2 painici cu coaja crocanta si interior dens, dar umed.