Cum să previi bolile de stomac în mod natural

Tranzitul intestinal lent poate favoriza apariţia unor boli grave, precum cancerul de colon. E bine de știut că 80% din problemele digestive pot fi evitate printr-o alimentaţie echilibrată. Există câteva alimente care te ajută să ai un stomac sănătos.
Romania TV
28 iul. 2016, 08:01
Cum să previi bolile de stomac în mod natural

Aloe vera

Sucul de aloe vera poate fi folosit în special pentru tratatea arsurilor, a rănilor deschise, ulcerelor și infecțiilor.

Datorită conținutului său enzimatic, aloe vera are proprietăți antifungice și antibacteriene. De asemenea, planta are efecte antiinflamatoare și tratează cu succes diferite afecțiuni digestive: ulcer, colită, boala Crohn, constipație, reflux gastroesofagian sau infecții parazitare.

Apă de cocos fermentată

Dacă nu vrei să ai probleme cu stomacul, specialiștii recomandă să incluzi în alimentația ta și apa de cocos fermentată.

Se spune despre ea că este o băutură probiotică bogată în enzime, care echilibrează nivelul de bacterii din stomac și ajută la curățarea ficatului.

De asemenea, apa de cocos curăță pereții intestinelor și îi protejează  împotriva infecțiilor cu agenți patogeni periculoși precum E coli, salmonella și alți paraziți. În plus, consumată în fiecare zi, întărește sistemul imunitar, previne gonoreea, combate bacteriile care cauzează infecții în tractul urinar, problemele gingivale și virusurile care cauzează infecții ale sistemului respirator.

Citeşte şi  Cele mai bune ceaiuri pentru stomac

Semințe de in

Infuzia din semințe de in este un remediu excelent pentru vindecarea colonului, mai ales dacă suferi de sindromul colonului iritabil. Semințele de in reprezintă o sursă excelentă de fibre solubile și acizi grași Omega 3, care asigură o barieră de protecție a sistemului digestiv.

În plus, semințele de in mai conțin glucide, celuloză, proteine, săruri de potasiu şi magneziu, ulei, vitamine E, F, mucilagii, acid galacturonic, lipide formate din acizi graşi mononesaturaţi (acid oleic) şi polinesaturaţi (acid linoleic şi linolenic).

Varză roșie

Un aminoacid conţinut de varza ro­şie, numit glutamină, stimulează refacerea, creşte­rea şi dezvoltarea normală a celulelor ce alcătuiesc ţe­su­tul protector care „căptuşeşte” stomacul şi intestinul subţire.

În cazul constipației, cel mai simplu tratament este con­sumul de varză roşie murată, măcar 200 g pe zi. În varza murată se găsesc aşa-numitele „bacterii priete­noase”, care combat afecțiunea, prin reglarea florei intestinale. Totodată, varza murată este bogată în fibre ali­mentare, de unde şi efectul ei de „mătură” a colo­nului, din care extrage prin absorbţie toate reziduurile şi apoi ajută la eliminarea lor promptă.

O cură cu suc proaspăt de varză ro­şie, din care se bea câte un litru pe zi, contribuie la stoparea şi chiar intrarea în remisie a diferitelor forme de cancer care afectează stomacul.

Află ce remedii naturiste pot calma arsurile stomacale AICI

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Reduceri la facturile la energie. Cum se calculează consumul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'