„Este esenţial ca oamenii să ştie dacă în propriile familii există cazuri de LDL (n.r. colesterolul rău) ridicat”, a declarat pentru numărul din luna mai al revistei Journal of Clinical Lipidology dr. Patrick M. Moriarty, profesor în medicină la University of Kansas Medical Center.
Potrivit lui Moriarty astfel de cercetări în familie îi pot ajuta pe medici într-o diagnosticare timpurie, ceea ce va duce la o modificare din vreme a dietei şi a obişnuinţelor alimentare ale tinerilor. În plus, tratamentul început într-o faza incipientă are rezultate mult mai bune decât în cazul în care colesterul s-a depus deja pe vasele de sânge.
În România aproximativ 30% din populaţie prezintă un nivel ridicat al colesterolului, fapt care provoacă diverse boli, în special din aria cardiovasculară. Iar bărbaţii între 40 şi 50 de ani sunt cei mai afectaţi. În acelaşi timp, s-a observat o creştere îngrijorătoare în rândul adolescenţilor, determinată de alimentaţia nesănătoasă şi a unui stil de viaţă sedentar.
Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro