De multe ori, dureaza ani buni pentru un cuplu tanar si fertil sa conceapa un copil. Se estimeaza ca 3 din 5 cupluri concep copilul dorit in 6 luni de incercari perseverenta si 1 din 4 cupluri are nevoie de mai mult de 6 luni, spre 1 an. Pentru restul, conceperea dureaza mai mult de un an.
Cuplurile care nu au folosit vreo forma de contraceptie si a caror viata sexuala regulata, cu cel putin 2 contacte sexuale saptamanal timp de un an de zile, nu a dus la graviditate, ar fi bine sa consulte un specialist pentru a face anumite teste de fertilitate.
Citeşte şi Pentru gravide: Sfaturi şi presiuni stresante din jurul tău pe care le poţi ignora
Femeile sunt fertile cel mai mult intre 20 si 24 de ani. Dupa aceasta varsta, fertilitatea scade gradat o data cu varsta. Daca femeia este mai in varsta de 35 de ani, deci se afla aproape de finalul vietii sale de reproducere, sau daca se stie cu anumite probleme de fertilitate in familie, din nou, este indicat sa ceara ajutor medical ca sa incerce sa conceapa un copil.
Unul din motivele pentru care un cuplu nu obtine graviditatea dorita este acela ca nu potrivesc momentul contactului sexual cu cel al ovulatiei partenerei.
Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro.