Bijuteriile costă mult şi nimănui nu-i place să le vadă înnegrite sau cu depuneri, cauzate de trecerea timpului, scrie tlc.com. Cele mai multe pot fi curăţate fără cheltuieli, rapid, acasă, cu soluţii ce se găsesc în orice baie. Bijuteriile din argint îşi pierd strălucirea în timp.
Pentru a le-o reda e nevoie de puţină pastă de dinţi şi apă. Se pune pasta pe degete, se freacă bijuteriia, după care se lasă să acţioneze cam o oră, după care se şterge cu o cârpă moale. Astfel, bijuteria va străluci iar în soare, cum strălucea atunci când a fost cumpărată. În timp, particulele de praf pot afecta culoarea şi strălucirea chiar şi a unui diamant.
Bijutierii recomandă ca aceste pietre preţioase să fie duse la curăţat o dată la şase luni. Înainte de a apela la soluţia bijutierului se poate încerca acasă spălarea pietricelei de diamant tot cu pastă de dinţi şi frecată o periuţă de dinţi. După ce s-a frecat, se clăteşte şi se lasă să se usuce. O altă soluţie constă în tabletele pentru curăţat protezele dentare. Se pune pastila într-un pahar cu apă, se lasă să se dizolve, şi apoi se scufundă diamantul în soluţie timp de două minute. Rezultatul va fi unul vizibil imediat.
Bijuterii care înverzesc pielea
Multor persoane li s-a întâmplat să rămână cu o dungă verde după ce poartă un inel sau o brăţară. Dunga este determinată, în special, de contactul metalelor cu pielea, mai ales dacă este o zonă unde persoana transpiră uşor, cum ar fi partea de la spate a gâtului. Pentru a se evita astfel de situaţii tot ce trebuie să facă persoana respectivă este să aplice un strat de lac de unghii incolor pe partea de bijuterie care intră în contact cu pielea.
Cum să redai frumuseţea ceasului
Este inevitabil să nu se zgârie capacul ceasului, oricât te-ai strădui. Dacă este din cristal, pentru a înlătura aceste mici zgârieturi, se va folosi pastă de dinţi, cu care se va freca uşor după care se va şterge cu o cârpă moale. De asemenea, în cazul în care s-a zgâriat capacul de plastic al ceasului se poate remedia prin frecare cu un tampon din bumbac îmbibat cu puţină acetonă.
Cum se repară mărgelele
În cazul colierelor rupte (în special dacă este vorba de unele care au o valoare materială mică) se poate folosi aţă dentară pentru a le reface (la un şirag de mărgele, spre exemplu), deoarece aceasta este suficient de puternică, nu se deznoadă uşor şi este îndeajuns de subţire. Peste toate, un lănţisor din aur sau argint poate da bătăi de cap proprietarului dacă se înnoadă. Problema poate fi rezolvată cu două picături de ulei pentru bebeluşi şi cu două ace de cusut, cu ajutorul cărora se va încearca să se tragă de nod. Bijuteria se spală apoi cu apă şi puţin detergent.