Cum să reduci consumul de apă la toaletă. Un truc banal presupune să ai o sticlă goală de plastic în care să fie un centimetru sau doi de nisipi şi în care să adaugi apă până la refuz, apoi să o pui în rezervorul de toaletă, departe de mecanismele de funcționare. Recipientul te va ajuta să reduci astfel consumul de apă prin deplasarea volumului de lichid pentru a nu umple excesiv rezervorul la fiecare spălare.
O altă metodă este aceea ce a cumpăra un bazin de WC cu buton dublu sau să îl montaţi. Un buton scurge întregul rezervor, celălalt, doar pe jumătate. Dacă în casă sunt două persoane și aveți un rezervor de 6 l. Admitem că fiecare merge la toaletă, în medie, de şase ori pe zi. De cinci ori apăsați butonul pe jumătate la rezervor și doar o dată folosiți butonul cu rezervorul pe deplin. Total 10 ori a câte 3 l și 2 ori a câte 6 l de apă. Rezultatul este de aproximativ 42 l de apă pe toată ziua. Iar dacă ambii de fiecare dată foloseau rezervorul plin, s-ar fi folosit 72 l de apă. În timp de o lună în cazul unui buton dublu se cheltuie 1,26 m³ de apă, iar dacă nu aveți buton dublu, 2,16 m³. În general veți economisi 40% din apă, dacă instalați un astfel de buton, scrie fasingur.ro.
Citeşte şi: Cum scapi de mucegaiul de pe pereții din casă. Trucul care le va scăpa pe gospodine de o mare bătaie de cap
De asemenea, chiar şa la un bazin cu un singur buton, este indicat să poziționezi flotorul pe treapta care presupune un consum mai mic de apă. În loc de 9 sau 7 litri de apă la o utilizare, vei folosi doar 6 sau 4 litri, ceea ce va aduce alte economii importante la bugetul familiei.
Foarte importantă este şi verificarea faptului dacă există scurgeri în rezervorul toaletei prin adăugarea unui colorant alimentar. În cazul în care toaletă sunt scurgeri, apa din rezervor îşi va schimba culoarea în termen de 30 de minute. Verificați întreaga toaletă pentru piesele uzate, corodate sau îndoite. Nu vă costă prea mult să le înlocuiţi, fiind accesibile și ușor de instalat.