Cum să repari maioneza în câțiva pași simpli. Gospodinele din lumea întreagă trebuie să știe că există câteva soluții să repari maioneza și să nu arunci toate ingredientele folosite la gunoi.
Cum să repari maioneza în câțiva pași simpli. Iată ce trebuie să faci
Tot ce trebuie să faci este să pui deoparte maioneza tăiată și folosește un alt gălbenuș pentru a începe o maioneză nouă. Secretul este să pui o linguriță de muștar chiar de la bun început și să omogenizezi bine cu gălbenușul, turnând apoi uleiul în fir subțire.
De îndată ce noua maioneză a crescut în volum și a devenit mai consistentă, poți adăuga treptat câte o lingură sau două din maioneza tăiată. Cele două se vor omogeniza perfect și vei obține o maioneză gustoasă și bine legată.
Adaugă o linguriță sau două de apă fierbinte și continuă să amesteci energic maioneza, după ce s-a tăiat. Probabil ai folosit prea mult ulei sau ai pus mai multă apă decât era necesar, pentru a o face mai pufoasă, dar s-a tăiat. Apa fierbinte ajută la coagularea gălbenușului și acesta se omogenizează mai bine cu uleiul.
Adaugă zeamă de lămâie și continuă să amesteci în maioneză, până când vezi că începe să se omogenizeze, apoi poți continua cu ulei turnat în fir subțire.
Maioneza este un sos ușor de preparat acasă, dacă ai la îndemână ustensilele potrivite și dacă ții cont de câteva reguli. În acest articol o să găsești tot ce trebuie să știi despre prepararea maionezei, de la ingredientele potrivite până la trucurile prin care eviți tăierea maionezei.
Ingredientele de care care ai nevoie ca să prepari maioneza sunt: ouă, ulei, muștar, suc de lămâie și sare. Chiar dacă ai cu siguranță în casă aceste ingrediente, este important să știi câteva aspecte care te vor ajuta să obții o maioneză de calitate.
Ulei – uleiul pentru maioneză trebuie să fie de calitate. Poți opta pentru ulei de floarea-soarelui sau ulei de măsline extravirgin, caz în care maioneza va avea o culoare puțin mai închisă.
Ouă – ouăle trebuie să fie proaspete și la temperatura camerei, altfel maioneza nu se va lega. Ține cont de faptul că vei folosi numai gălbenușurile, iar maioneza o poți prepara fie numai din gălbenușuri crude, fie dintr-un gălbenuș crud și un gălbenuș fiert.
Muștar – muștarul pentru maioneză trebuie să fie clasic, fără miere sau iute, iar consistența sa ar trebui să fie cremoasă. După preferințe, poți opta și pentru un muștar cu boabe, dacă vrei să prepari un sos de maioneză special.
Respectă ordinea în care adaugi ingredientele principale – mai întâi adaugi gălbenușurile, apoi muștarul și uleiul.
Adaugă sucul de lămâie la început (peste gălbenușuri) – ajută la amestecarea gălbenușurilor cu celelalte ingrediente și previne tăierea maionezei.
Adaugă treptat uleiul – la început este bine să adaugi o cantitate mică de ulei până când observi că sosul începe să se îngroașe. Odată ce sosul începe să se îngroașe, poți turna restul cantității de ulei.
Adaugă treptat sarea și gustă sosul pe parcurs, astfel încât să te asiguri că nu este prea sărat. Sosul de maioneză poate deveni sărat destul de repede.
Folosește doar suc proaspăt stors de lămâie – sucul de lămâie cumpărat poate da o aromă ciudată maionezei.
Dacă folosești gălbenuș fiert, trebuie să amesteci cât mai bine la început, astfel încât să nu rămână cocoloașe.
În cazul în care ți se taie maioneza, poți să adaugi încă o linguriță de muștar și apoi să amesteci rapid până când maioneza începe să își revină și să se lege.
Citește și: Cum să faci maioneză în 30 de secunde. Reţeta rapidă pe care e musai să o încerci de Sărbători